POTREBŠČINE

► modra, rožnata in vijolična akrilna barva ali barve za živila v enakih odtenkih,

► steklen ali plastičen kozarec s pokrovom (lahko tudi steklenica),

► bombažna vata,

► srebrne bleščice (po želji lahko dodamo tudi modre ali zlate),

► lončki za mešanje barv, dodatna steklenica z vodo, čopič in

► pištola za vroče lepljenje (po potrebi).

Preberite še: Zato morate otroku brati pravljico

POSTOPEK

Izberemo očiščen steklen kozarec s pokrovom (lahko takšen za vlaganje) ali poljubno steklenico, v kateri bomo ustvarili svoje unikatno vesolje. Dno pokrijemo s kosmi bombažne vate, ki smo je pred tem še dodatno razslojili. Vato sproti razporejamo v steklenico ali kozarec in ko je ta skoraj do vrha napolnjen, jo nežno potisnemo proti dnu, da zmanjšamo njen volumen.

vesolje v steklenici

Na vato posujemo bleščice. (Foto: osebni arhiv)

Nato po vrhu posujemo srebrne, zlate, modre ali bele bleščice (lahko tudi kombiniramo več različnih barv hkrati). Vse skupaj zalijemo z mešanico modre barve in vode, ki smo si jo pred tem pripravili v lončku. Kozarec naj bo v tej fazi napolnjen do ene tretjine.

Preberite še: Imate fantka in punčko, a samo eno sobo? Ni problema!

vesolje v steklenici

Postopek ponovimo z vsemi tremi barvami. (Foto: osebni arhiv)

Zatem nadaljujemo z naslednjo plastjo, pri kateri je postopek skoraj popolnoma enak. V kozarec dodamo vato in bleščice, ki ju nato zalijemo z mešanico v magenta (ali kakšnem podobnem rožnatem) odtenku. V tej fazi je kozarec napolnjen že do dveh tretjin.

Nadaljujemo le še z zadnjo plastjo, kjer z vato kozarec napolnimo popolnoma do vrha, dodamo bleščice in zalijemo z mešanico vijolične barve in vode. Če je v kozarcu ali steklenici ostalo še kaj prostora, ga napolnimo z vodo in tesno zapremo s pokrovom. Vesolje v steklenici je tako končano.

vesolje v steklenici

Končni rezultat je navdušujoč! (Foto: osebni arhiv)

Če so vaši otroci še malo mlajši in jih bo radovednost gnala v odpiranje vesolja, je priporočljivo, da pokrov kozarca prilepite kar s pištolo za toplo lepljenje. Prijetno ustvarjanje vam želimo!

Preberite še: Tako bo vaš otrok še bolj motiviran

Planet 51 na OTO!

Planet 51

Če je vaš otrok navdušen nad vesoljem in vesoljčki, ne zamudite risanke Planet 51 na OTO v petek, 25. januarja, ob 19.30. Ameriški astronavt Chuck pristane na neznanem planetu prepričan, da je prvo živo bitje, ki bo zakorakalo po novem svetu. Toda na svoje veliko presenečenje naleti na številne male zelene vesoljčke, ki niso navdušeni nad tujimi zavojevalci. Po spletu zabavnih prigod se spoprijatelji z zvedavim Nezemljanom in z njegovo pomočjo prek številnih avantur spoznavata, da sta si obe rasi bolj podobni, kot bi pričakovali.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.