Medvedek Paddington - 1

(Foto: Profimedia)

Zgodba o medvedku

Medved Paddington je bil še zelo majhen, ko se je popolnoma sam in zapuščen znašel na londonski železniški postaji Paddington. K sreči ga je tam našla prijazna družina Brown in ga odpeljala domov. Poimenovali so ga Paddington in mu dali topel dom. Paddington je sedaj vesel medvedek, ki se neprestano zapleta v zabavne dogodivščine. In čeprav gre včasih kaj narobe, se na koncu vse dobro izteče.

Pot literarnega junaka

Stari znanec britanske otroške literature Medvedek Paddington se je leta 2009 iz knjižnih polic preselil na male zaslone. Zgodbe o simpatičnem medvedku so prevedli v kar 30 jezikov, oblikovali pa so tudi več kot tisoč izdelkov z njegovim motivom. Priljubljeni lik je tako postal prepoznaven tudi v Ameriki, Aziji, Avstraliji, Evropi, na Japonski in celo v Afriki. Gledalci pa so si lahko ogledali kar dva čudovita filma, v katerih je imel galvno vlogo, na velikih paltnih.

Zbirka

Emma Beneding je mama šestih otrok in beležijo, da ima eno največjih zbirk medvedka Paddingtona. Štela naj bi kar 10.000 izdelkov, kar je prava atrakcija v Northamptonu.

Medvedek Paddington - 2

(Foto: Profimedia)