Šal

Tudi pevka Beyonce je s šalom skrivala svoj trebušček. (Foto: justjared.com)

Šal

Marsikatera "nosečka" meni, da je poletni čas najbolj namenjen nosečniški modi. Takrat si lahko bodoče mamice nadenete zgolj lahko oblekico, zagato z ustrezno obutvijo zaradi nekoliko bolj otečenih nog pa rešite z udobnimi sandali. Ne glede na napisano pa si lahko z malo iznajdljivosti olajšate nosečnost tudi v hladnejših mesecih. Jopice in suknjiče, ki ne pokrijejo trebuščka, dopolnite z izbranim šalom, ki ga nanizate okoli vratu in pustite, da preostanek prosto pada čez trup. Pri tem uporabite različne tehnike zavezovanja šalov, nekaj idej pa si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Šal

Popestrite belo majico! (Foto: Pinterest)
Stara oblačila in novi načini nošenja

Pri oblačilih za nosečnice so ključne predvsem ustrezne kombinacije in samo plastenje. Če ste se odločile za udobne jeans hlače z raztegljivim in predvsem udobnim širokim pasom, jih lahko kombinirate z različnimi kosi oblačil, ki že visijo v vaši omari. Nepogrešljiva bo udobna spodnja majica, ki naj bo sestavljena iz bombaža in elastana. Majica vam bo omogočila nemoteno gibanje, prav tako pa bo preprečila, da bi se oblačila oprijemala kože. Nadaljujte s preprosto bombažno majico, ki naj bo dovolj dolga, da bo prekrila tudi trebušček. Če vam je pogosto vroče, izberite kratke ali tričetrtinske rokave. Nadaljujte z jopico ali suknjičem, pri čemer ni prav nič narobe, če so gumbi neuporabni. Nad trebuščkom si lahko zavežete trak ali tanek pas, lahko pa pustite, da jopica prosto pada. Za konec si okoli vratu ovijte še izbran šal. Namesto pletenine izberite na otip prijetno blago. Če so vaša oblačila po večini enobarvna si omislite dodatek z vzorci, v nasprotnem primeru pa se odločite za enobarvno blago.


 

 

Zakrijte trebušček po porodu

Šal je odlična izbira tudi v pomladnem času, še kako uporaben pa je v času po porodu. Ob pravilnem nizanju blaga lahko s šalom zakrijete marsikatero pomanjkljivost okoli trebuščka, zato naj bo dovolj dolg in širok. Na ta način lahko hitro popestrite tudi popolnoma klasično enobarvno majico.


 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na