rman

Z rmanovim čajem lahko premagate mnoge težave. (Foto: iStockphoto)

Marija Treben je na svojih sprehodih po naravi nabirala različna zelišča, ki pomagajo ženskam, da se izognejo različnim težavam.

Koprivni čaj

Če so pri laboratorijskih preiskavah ugotovili, da ste slabokrvni, kar je zelo pogosto pri nosečnicah, si lahko pomagate z dvema do tremi skodelicami koprivnega čaja dnevno. S koprivo lahko tudi odlično premagate utrujenost, njene zdravilne učinke pa je zaznati tudi pri glavobolih. Marija Treben je zapisala: ''Čaj iz mrtve koprive pomaga pri hujših menstrualnih težavah. Zvrhano čajno žličko bele ali rumene mrtve koprive prelijemo s skodelico vrele vode in pustimo namakati pol minute. Precedimo in dnevno po požirkih spijemo dve skodelici čaja.''

Čaj iz njivske preslice

Vam manjka moči in energije, nimate volje, čutite, da vam zmanjkuje moči? Po nasvetu Trebnove si privoščite vsaj eno skodelico čaja iz njivske preslice dnevno. Toda, upoštevajte navodila – zvrhano čajno žličko njivske preslice namakajte v vreli vodi le pol minute in pijte po požirkih!

Zelišča

Podajte se v naravo, nabirajte zelišča in si iz njih pripravite zdravilen čaj. (Foto: iStockphoto)

Čaj iz ozkolistnega trpotca

Če na vašem obrazu ne opazijo ''zdrave'' rdečice, si jo pričarajte s pitjem čaja iz plahtice ali ozkolistnega trpotca.

Sesekljani čemaževi listi

Tudi za vrtoglavico ima Marija Treben rešitev, in sicer poskusite zaužiti kar oprane, drobno sesekljane čemaževe liste, lahko ga potresete na različne jedi ali zaužijete cele liste kar v solati oz. si pripravite iz njih špinačo.

Kopel iz ognjiča

Zelo neprijetno je, ko ženska dobi glivično vnetje nožnice. Po nasvetu Trebnove si lahko pripravite kopel iz ognjiča tako, da 100 g ognjiča namočite za 12 ur v 5 litrov mrzle vode. Nato vse skupaj segrejte, precedite in dodajte vodi za kopanje, v kopeli uživajte največ 20 minut. Toda ognjič ni priporočljiv le za odpravljanje te težave, njegovo zdravilno moč so zaznali tudi v boju proti astmi, kašlju, nespečnosti, pomaga pri ozeblinah in razjedah.

Kopel iz njivske preslice

Če vas pogosto tišči na stranišče, ste si mogoče prehladili mehur. Tudi to lahko pozdravite s parno kopeljo iz njivske preslice. Poleg tega je znano, da le-ta krepi pljučno tkivo in pomaga pri celjenju ran.

Uživajte v pomladi in naberite zelišča, s katerimi boste odgnali vse težave stran.