Pograd lahko postane središče dogajanja v otrokovi sobi. Dovolj je, da ima na zgornji postelji pregrinjalo, ki posteljo spremeni v šotor, vesoljsko plovilo ali gusarsko ladjo. Če je otrok sam, lahko na spodnji postelji spi, zgornja pa je namenjena igranju. Starši se najpogosteje za nakup pograda odločajo zato, ker s tem pridobijo prostor v morda premajhni sobi. Kar je odlična rešitev, ker tako otrokoma ostane še dovolj prostora za igro in kasneje šolske obveznosti.

Varnost

Pograd ima res prednosti, vendar je dobro upoštevati tudi nekaj varnostnih ukrepov. Če je otrok še mlajši, naj bo na zgornji postelji obvezno varovalo, ki preprečuje padce in odejo zadrži na postelji. Razmislite tudi o velikosti in širini postelje, saj se lahko zgodi, da bo otrok ure in ure preživel na njej in se igral, poleg pa povabil še kakšnega prijatelja. Lestev ali moderne stopnice, ki vodijo v zgornje kraljestvo postelje, naj bodo dovolj trdne in stabilne. Otrok, ki spi na zgornji postelji, naj ima med spanjem glavo vedno na nasprotnem delu postelje, kot je lestev.

Materiali

Les, iz katerega je pograd izdelan, mora biti dobro obdelan in prebarvan, saj lahko grobe površine in ostri robovi poškodujejo male roke. Če ste se odločili za naravne barve in bo postelja videti preveč nezanimiva, jo lahko skupaj z otrokom „polepšata.“ Okrasite jo z njegovimi risbicami, izdelajte streho iz blaga, uporabite domišljijo.
 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na