Dojenček

(Foto: Thinkstock)

'Mamica, moji sestrici bo ime Mia!'

Ime Mia je skrajšana oblika ženskega imena Marija. Mie imajo na isti dan god kot Marije. Pobrskali smo, kako pogosto je v Sloveniji ime Mia. Kar 1.553 žensk s ponosom nosi to ime. Po pogostosti je uvrščeno na 156. mesto. Največ so deklicam dali takšno ime od leta 2001 do 2015, in sicer 1.373.  Največ žensk z imenom Mia živi v Osrednjeslovenski regiji (381), najmanj pa v Zasavski (23). 

Mnogim starejšim generacijam je znana igralka Mia Farrow. Prav tako se je za to ime odločila Kate Winslet in tako poimenovala svojo hčerko in dodala še eno ime: Honey. Ime je bilo všeč tudi Ianu Zieringu, ki je očka hčerki Mii Loren.

Latinska verzija imena pomeni moja, želja po otroku.

Zakaj je otrokom mala miška Mia tako všeč?

Risanka Mala miška Mia je med slovenskimi otroci izredno priljubljena. Zakaj?Prav takšna je kot vsak otrok, željna je pustolovščin, dogodivščin, znanja ...

Mia je namreč šestletna miška, ki z babico Mimi, s prijatelji in sosedi živi v globinah ogromne hiše. Mala navihanka je radovedna, drzna, neustrašna in hoče videti, poskusiti in doživeti vse, kar ji pride pred mišji smrček! Kar je razumljivo, saj je pri šestih letih Mia dovolj stara, da se loti raziskovanja svoje okolice in začenja razumeti, da ni samo ona središče vsega. Vse skupaj pa seveda botruje številnim zanimivim in poučnim dogodivščinam.

Ne zamudite novih pustolovščin z malo miško Mio na OTO!

Mala miška MIA