V Forsterjevi režiji nastopa odrasli Christopher Robin, ki se ob druženju s plišastim prijateljem iz otroštva Medvedkom Pujem nauči znova ceniti življenje. V filmu se bo sicer pojavila celovita Pujeva ekipa. Glas bo priljubljenemu medvedku posodil Jim Cummings, Tigru Chris O'Dowd, Sivčku Brad Garrett, Sovi Toby Jones, Pujsku Nick Mohammed, Zajčku Peter Capaldi ter Kengi Sophie Okonedo. V vlogi Christopherjeve žene Evelyn bo nastopila Hayley Atwell, poroča za film specializirani portal Variety.

Do sedaj je bilo v produkciji Walt Disneyja posnetih pet animiranih filmov: trilogija The Many Adventures of Winnie the Pooh (Številne dogodivščine Medvedka Puja), Tiger in Medvedek Pu (2000), Medvedek Pu in pujskova velika pustolovščina (2003), Medvedek Pu in Slovon (2005) ter Medvedek Pu iz leta 2011.

Avtor Pujevih peripetij je pisatelj, humorist, pisec iger in časnikar Alan Alexander Milne (1882–1956). Knjige zgodb o medvedku Puju so po vsem svetu prodali v več kot 50 milijonih izvodov in jih prevedli v več kot 30 jezikov.

Že julija pa bodo na dražbi avkcijske hiše Sotheby's v Londonu ponudili zemljevid Stoletnega gozda slovitega ilustratorja Medvedka Puja E. H. Sheparda. Za zemljevid naj bi po pričakovanjih iztržili 170.000 evrov, navaja portal Euronews.

Medvedek Pu

(Foto: Profimedia)