Ledeno kraljestvo

(Foto: Pinterest)

Ledeno kraljestvo bo uprizorjeno v brodwayskem gledališču. Prihodnje leto pa si lahko tako obetamo glasbene predstave Ledeno kraljestvo, Aladin in Levji kralj.

Ni še znano, kdo bo igral priljubljene junake. Za glasbo bo poskrbel Alex Timbers, ki je v preteklosti že prejel prestižno nagrado Tony, za ples pa Peter Darling, znan koreograf.

Bonton za najmlajše v gledališču, kinu, knjižnici, v muzeju

Če v kinu grizljate čips ali bonbone, embalažo shranite do konca filma in jo nato vrzite v smetnjak. Prav tako prazno plastenko, škatlico od žvečilnih gumijev, hamburgerja, krompirčka, pokovke… skratka, ne zatlačite vsega pod sedež!

Po drugi strani pa stari bonton uči, da v gledališče in kulturne domove razni prigrizki ne sodijo, tako da poskušajte otroku že pred predstavo razložiti, da z odvijanjem papirčkov ali grizljanjem moti nastopajoče.

Verjetno je vsem staršem jasno, da morajo poučiti svoje otroke o tem, da se razstavljenih izdelkov ne smejo dotikati, kaj šele plezati po njih.

Ne bo odveč, če v šolo bontona uvedete tudi tiho pogovarjanje v knjižnici. Branju pravljic so tam namenjeni posebni kotički, vzklikanje in lovljenje med knjigami pa je, seveda, strogo prepovedano!

Večkrat boste otrokom ''bonton'' predstavili v različnih okoliščinah in situacijah, prej ga bodo sprejeli za nekaj vsakdanjega in pozabili, da je lepo vedenje ''neodstopanje'' od pravil. Dojeli ga bodo kot nekaj samoumevnega in bodo hitro ponosni sami nase, ker so se pokazali v najlepši luči.