Lignano

(Foto: Profimedia)

Pogovarjali smo se z družino iz Ljubljane, ki že več kot šest let na krajši ali daljši dopust skoči v Lignano. Kopajo se na plaži Lignano Sabiaddoro, nad katero so navdušeni. Ob najmočnejšem soncu se skrijejo pod senčnik ali jo mahnejo na mini golf igrišče. Vstop v vodo je preprost, v plitvini lahko ure in ure igrajo tenis, odbojko. Lopatka, kanglica, mlinček za vodo, sito in podobno je obvezna oprema. Pozno popoldne, ko sonce že zahaja, pa je tam popularno balinanje. Prav vsaka družina ima svoje plastične krogle ali balinčke in na plaži je čutiti tekmovalni duh. Organizirana je vodna aerobika, plesni tečaji, odbojkarska tekmovanja ... tako da se lahko vsi čez dna dobro razgibate.

5 top plaž na Hrvaškem

Po navadi družine s seboj vzamejo hladilno torbo, v kateri imajo pijačo, sadje in manjše prigrizke. Po plaži se sprehjajo tudi prodajalci kokosa, tako da iamte zdaj idealno priložnost, da ta sadež predstavite tudi najmlajšim. Res se prileže takšna oblika osvežitve!

Lignano Pineta nudi naravno senco borovcev in je idealen kotiček za vse deskarje, plavalce, potpaljače, skratka družine, ki so tudi na dopustu zelo aktivni

Lignano Riviera je znan po živalskem vrtu, golf igrišču za očke in termah za luksuzno razvajanje.

Super družinske plaže na Hrvaškem

Ljubljančani so vedno znova presenečeni na čistoto plaže, mimogrede pohvali se lahko z Modro zastavo Evrope, saj vsako jutro, preden pridejo prvi kopalci, z bagerji, traktorji premešajo mivko. Če ste res zgodnji, pa lahko opazite tudi pobiralce najmanjših smeti na plaži.

Če imate psička, ki ga vedno vzamete s sabo na plažo, je tudi del plaže urejen za njih. Ponujajo celo ograjeni del, kjer se lahko prosto sprehaja brez vrvice. Na to plažo se lahko odpravite tudi, če nimate ljubljenčka in ima vaš otrok rad živali. Definitivno bo lahko veliko kužkov božal in se z njimi lovil po plaži gor in dol.

Lignano

(Foto: Profimedia)

Pestro nočno življenje

Na plaži so tuši, tako da se lahko uredite pred večrnim izhodom, če se vam ne ljubi v hotel ali kamp. Mesto Lignano je idelano za dlajši večerni sprehod. Na dolgi glavni ulici se lahko sprehodite mimo tisočerih italijanskih trgovin, otrokom lahko privoščite malce nočne zabave. Na vsakem vogalu so številni igralni avtomati tudi za najmlajše. Na večerjo boste morali nekaj časa čakati, toda ko boste dobili mizo, lahko razvajate brbončice s številnimi italijanskimi dobrotami.  

Ekipa Bibaleze.si vam želi čudovite morske počitnice in pošljite nam kakšno fotografijo ali razglednico!

Pozor, če greste v Dubrovnik!