Naredi sam: Ovčke

Z vato ustvarite prikupne ovčke. (Foto: Pinterest)


Hitro in preprosto

Za preproste ovčke ne potrebujete veliko pripomočkov, zabavnega ustvarjanja pa se lahko lotijo tudi najmlajši otroci. Najpreprostejša ovčka bo tako nastala kar iz šablone roke in nekaj kosov vate. Na risalni list položite svojo roko in jo obkrožite s svinčnikom. Otrok naj šablono pobarva z vodenimi barvicami. Najboljša izbira bo črna ali rjava barva, lahko pa ustvarite tudi pisano ovčko. Svojemu malemu pomočniku ali pomočnici pustite, da roko v celoti pobarva, nato pa mu pomagajte s škarjami. Vato oblikujte v kroglice in jo z lepilom prilepite na dlan. Palec bo služil kot glava, preostali prsti pa kot noge. Prikupno ovčko po želji otrok okrasite še s pentljico, oči in usta pa ji narišite s korekturnim svinčnikom ali belo vodeno barvico.

Ovčka iz kartonastega tulca ali papirja

Ovčko lahko ustvarite tudi iz kartonastega tulca, ki ga oblepite z vato, narišite obraz, za noge pa uporabite žico. Če pri roki nimate vate, jo lahko nadomestite z vatiranimi paličicami ali preprosto narišite oblaček ter ga okrasite z nogicami in glavo.

Tudi v kuhinji je lahko zabavno

Ker so ovčke med otroki zelo priljubljene, jih lahko ustvarite tudi v kuhinji. Učinek vate boste dosegli z uporabo bonbonov marshmallow, ki jih lahko naredite tudi sami. Ustvarite lahko piškote ali kolačke in jih okrasite z bonbončki ali pa otrokom postrežete velikonočni obloženi kruhek. Če vaš malček ne mara zelenjave, predvsem cvetače, mu jo predstavite na zabaven način, kot kaže spodnja slika. Zagotovo bo navdušen.

Naredi sam: Ovčke

Kolački na 101 način (Foto: Pinterest)

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na