Čarobni svet v steklenički

Morsko dno, travniški svet, vesolje ... naj malček malo pobrska po svojih spominkih, igračah! Zagotovo boste našli idejo, kakšen svet ustvariti. (Foto: http://lilla-a-design.blogspot.com)

Enostavno in čudovito!

Malčki so navdušeni, če jim brez večjih zapletov uspe ustvariti nekaj tako čudovitega, kot je svet v steklenički. Seveda bodo potrebovali vašo pomoč, vendar naj bo glavnina dela njihova. Vse 'sestavine', ki jih boste potrebovali za podvodni, travniški ali nebesni svet, imate zagotovo doma, razen barve za živila. To lahko kupite skoraj v vseh trgovinah, odtenek pa je odvisen od tega, kaj boste ustvarjali. Mi vam predstavljamo izdelavo morskega sveta.

Potrebovali boste:

Spremenite jogurtov lonček v pravo umetnino!

~ prozorno plastenko,
~ modro barvo za živila,
~ jedilno olje,
~ školjke, kamenčke, plastične ribice, rake, polžke, alge itd.

Izdelava:

Prozorno plastenko do približno ene tretjine napolnite z vodo, vanjo pa po občutku (kolikor intenzivno barvo želite) nakapajte barvo za živila. Nato pride na vrsto spuščanje figuric, kamenčkov in vsega, kar je dovolj veliko, da bo šlo skozi vrat plastenke. Zadnji korak je dolivanje olja – glejte, da bo v plastenki ostalo še nekaj zraka, nato močno privijte zamašek. Pretresite plastenko, in ker se olje in voda ne mešata, bodo v plastenki nastali počasni valovi, barva se bo premešala, kamenčki se bodo usedli na dno, ostali pa bodo lebdeli v vodi.

Čarobni svet v steklenički

Preprosto in čudovito! (Foto: http://lilla-a-design.blogspot.com)

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na