Krnsko jezero

(Foto: osebni arhiv)

Prvi del poti, ki traja približno uro in pol, se vije skozi gozd, levo in desno, in je podobna poti na Šmarno goro, le da je pot na Krnska jezera veliko manj strma.

Na vrhu poti skozi gozd pridete do stare žičnice, odpre pa se vam tudi lep pogled na alpsko planoto. V kolikor se na pot odpravljate pred toplimi pomladnimi dnevi, velja preveriti, ali vas bo ob prihodu na vrh hriba pričakal še sneg (kot je nas).

Približno 15 minut je še hoje do razpotja, kjer se na levo lahko odpravite v kočo Dom pri Krnskih jezerih, desno pa se spustite mimo planšarije do Krnskega jezera. Pot traja še približno 15 minut. S Krnskega jezera je izjemno lep razgled na goro Krn in okoliško visokogorje.

Ideja za izlet: Zbiljsko jezero

Na planoti pri Krnskem jezeru si lahko privoščite piknik, športne aktivnosti za otroke, starši pa se lahko naužijete tudi malce poletnega sonca.

Krnsko jezero je na nadmorski višini malo manj kot 1.400 metrov, Dom v Lepeni pa na 700 metrov, kar pomeni, da boste opravili približno 700 metrov višinske razlike.

Ideja za izlet: Piran

Pot do Krnskega jezera traja približno dve uri in je primerna tudi za malo večje majhne otroke, saj velja za nezahtevno. Jezero slovi po malih, agresivnih ribicah. Kopanje v jezeru je prepovedano.

V popoldanskem času se na poti nazaj lahko opravite še v zgornjo Trento, kjer vabita izvir Soče in Kekčeva domačija.

Ideja za izlet: Kolesarska pot Radovna

Krnsko jezero

(Foto: osebni arhiv)