Kakovostno preživet prosti čas  

Vedno znova poudarjamo, kako pomembno je, da prosti čas starši preživite kakovostno z otrokom. To pomeni, da se takrat ne oglašate na službene klice, ne pregledujete elektronske pošte in ne ''všečkate'' objav prijateljev na družbenih omrežjih. Takrat gledate otroku v oči, ga poslušate, ko vam na dolgo in široko razlaga, kaj vse se je zgodilo v vrtcu in šoli. Takrat je čas, da nekaj počnete skupaj.

Ta vikend si vzemite čas za družinsko avanturo. Premislite, kaj vsi skupaj najraje počnete. Pomembno je, da se imate super lepo in da izkoristite sončna dneva za nekaj navdihujočega. Ne ostanite doma, pojdite ven na svež zrak in se prepustite nepozabnim trenutkom.

Poskočno praznovanje

Ideja za nedeljski izlet

V nedeljo, 16. 9. 2018, si na koledarčku označite, da jo boste mahnili v živalski vrt v Ljubljani. Povabite  še babico in dedka zraven ter se udeležite poskočnega rojstnodnevnega praznovanja, ki ga organizira NLB Vita. Otroci zagotovo že zelo dobro poznajo igrišči Začaran gozd in Afriška vas (prepričani smo, da so želeli tu preživeti ure in ure ter ste jih komaj spravili domov). Po novem pa lahko skačejo tudi po igrišču Žabji skok. Naj vam prišepnemo, da bodo takrat vsi skakali, pa mogoče tudi vas zamika. Skupaj s profesionalnimi plesalkami se boste zavrteli, otroci se bodo lahko fotografirali in tudi spoznali glavne junake pustolovskega muzikla Madagaskar. In ja, končno boste videli, kako poskočne so najbolj zabavne žabice na svetu – cheerleading skupina Žabice. Skratka, vsi bomo skakali sem, tja, gor, dol, levo, desno na trampolinih, z elastikami, na napihljivem gradu ... Nas prav zanima, kdo je najbolj spreten. Mamica, očka, najmlajši otrok, mogoče pa bo veliki zmagovalec dedek ...

Dogodek je tudi poučno obarvan in boste v živalskem vrtu lahko pobližje spoznali žabe, lemurje, noje, pajke, izvedeli boste tudi kakšno skrivnost o mogočnih zmajih.

Naj vam še prišepnemo, obeta se tudi sladko presenečenje, zato ga nikar ne zamudite! In če imate doma knjige, ki jih otroci nič več ne listajo, berejo, pregledujejo, pobrišite prah z njih in jih prinesite s sabo v živalski vrt. Tam jih boste lahko zamenjali za nove ali celo podarili otrokom iz družin iz socialno šibkejšega okolja.

Otrok in žaba

(Foto: Profimedia)