Izbrali smo jih nekaj, kjer lahko uživate z družino

1. Plaža na Srimi

Na njej so bar, restavracija, tuši in igrišče za otroke. Odlikuje se po organiziranosti, urejenosti, varnosti in bogati ponudbi. Dobila je Modro zastavo. Odprli so jo leta 2013. Primerna je tudi za invalide.

A post shared by ŠibenikIN (@sibenikin) on

2. Grandovac na Visu

Plaža ima idealno senco pod borovci, primerna je za družine z majhnimi otroki. V neposredni bližini je majhen bar, prav tako pa najdete tudi manjši del, narejen prav za tiste, ki se radi sončijo.

A post shared by Katarina (@katarina912) on

3. Bratinja Luka na Korčuli

Gre za skrito peščeno družinsko plažo. Oddaljena je od ceste, zato omogoča popoln mir.

A post shared by Cintia (@cintia_4ld) on

4. Crveni otok, Rovinj

Je 15 minut stran od centra z ladjico (lahko greste s taxi ladjico). Na njej najdete kamenčke. Ponudba vključuje restavracijo, bazen, mini golf in potapljaški center. Primerna je tako za otroke kot tudi starejše. Resnično je ena najbolj znanih turističnih lokacij v Rovinju. Videli boste cvetlične parke, ima ogromno skritih stez.

5. Vespera, blizu Malega Lošinja

Plaža je 20 minut stran od centra Malega Lošinja in je popolna za družine. Na njej najdete vrhunsko ponudbo.

A post shared by Neno M (@nenomarc) on

6. Mala Duba

Plaža je 20 km od Makarske in je resnično velika. Družine so z njo več kot zadovoljne, ker ni prometna. Parkirišče ima omejitev in se morate dogovoriti z lastniki objektov.

A post shared by Prasé Foral (@praseforal) on

7. Slano blizu Dubrovnika

Plaža je 35 km od Dubrovnika, na voljo imate tako peščeno, prodnato, betonsko kot tudi kamnito plažo z uvalami, kjer lahko uživate v miru in tišini. Igrate pa lahko tudi odbojko, tenis, nogomet, košarko, jadrate, kolesarite, planinarite ali ribarite.

A post shared by Wioleta Krečak (@wiolka_85) on

8. Divna na Pelješcu

Gre za eno najlepših uval z malo hišami. Ob obali je majhen otoček, ki je primeren za raziskovanje. Tu uživajo tako domačini kot tudi turisti. Blizu je kamp, lahko pa se dogovorite tudi za bivanje v apartmajih.

9. Kručica

U uvali je majhna plaža s plitvino, primerno za otroke za igranje. Do Kručice vodi gozdna pot, ki se vije od glavne ceste Ubili-Lastovo. Lahko pa pridete do te plaže tudi s čolnom. Obljublja vam naravno senco, svetujejo pa obutev za vodo.

10. Lojena na Kornatih

Gre za peščeno plažo s skalnatimi stenami z restavracijo na Kornatih. V uvalo po navadi pridejo s čolnom. Primerna je za družine, pa tudi za tiste, ki se radi potapljajo.