Obujte športno obuvalo, pripravite zdravo malico in se odpravite na pravi planinski izlet. Imate majhnega otroka? Nič hudega, vzemite si čas, ne omejite se, koliko ur lahko preživite v naravi. Na obraze si narišite nasmehe in se prepustite avanturi.

Mogoče se lahko do planinske koče Velikonočnica del poti odpravite celo z vlakom. Prepričani smo, da bodo otroci nad takšnim izletom več kot navdušeni. Samo ne pozabite izstopiti na železniški postaji Poljčane, potem pa jo mahnite čez Babo do koče, ki kraljuje pod Dreveniško goro, natančneje na zahodnem delu Boča. Pohod vam bo vzel dve uri in 15 minut. Če pa imate radi daljše ture hoje, potem pa jo lahko mahnete naravnost od avtobusne postaje Rogaška Slatina in čez Glažuto. Obstaja več poti do cilja, zato se pred odhodom dobro pozanimajte in poiščite najustreznejšo za vašo družino.

Vsi vemo, da je zelo dobro, da otroci čim več časa preživijo v naravi, toda včasih preprosto zmanjka idej, kam se odpraviti. Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite. Vse imajo oznako družinam prijazno.

Dan za šport

Ob koči je ogromna ogromna travnata planota, na kateri se lahko preizkusite v številnih športih. Presenetili vas bodo nogometni goli, tako da se kar razdelite v dve ekipi in sporočite nam, kdo v družini bo dal največ golov. Če niste navdušeni nad nogometom, pa se lahko preizkusite v odbojki. Samo žoge ne pozabite doma!

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Praznovanje rojstnega dneva

Če se bliža otrokov rojstni dan, lahko povabite vse sorodnike in prijatelje na izlet do višine 550 metrov. Tam organizirajte piknik po svojih željah in se zabavajte. Izletniška točka ima oznako družinam prijazno.

 Želimo vam nepozaben družinski dan, poln prekrasnih trenutkov v naravi!

Plakat Pojdimo v naravo si lahko natisnete TUKAJ.

Pojdimo v naravo

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.