Maša in medved

Roko na srce, vsi otroci gledajo televizijo, in zakaj jih ne bi popeljali v svet najlepših na televizijskem programu OTO.
Čeprav se vedno govori o slabih straneh televizije, obstajajo tudi prednosti, če otrok gleda otroški program, primerne animirane filme … Televizija nam daje informacije o življenju in svetu, v katerem živimo, kar pa ni vedno slabo. Spodbuja razvoj intelektualnih sposobnosti, kot so poslušanje, razumevanje in pomnjenje. Otrokom približa črke in branje ter tuje jezike. Če opazite, da otrok kaže zanimanje za določen tuji jezik, spodbujajte to tudi na druge načine. S pomočjo kakovostnega televizijskega programa otrok širi svoja obzorja, spoznava človeške vrednote in raznolikost.

Če je risanka sinhronizirana, obstajajo tudi določene prednosti za najmlajše otroke, ki še niso osvojili branja. Blanka Colnarič, psihologinja, pravi: ''Sinhronizirane risanke pogosto povezujemo s predšolskimi otroki, ki še ne znajo brati, zato ob ustrezni sinhronizaciji lažje sledijo zgodbi. S proučevanjem branja podnapisov so raziskovalci opazili težave med menjavanjem kadra, saj naj bi takrat oči še neizurjenih bralcev pogosto znova poskočile na začetek vrstice. Otrok tako izpusti pomembne dele vsebine in ne razume zgodbe v celoti, zato je sinhronizacija primerna tudi za začetne bralce in starejše otroke. Kakovostna sinhronizacija lahko izboljša znanje slovenskega jezika, priložnosti za branje ali učenje tujega jezika pa ima otrok ogromno v sklopu drugih okoliščin vsakdanjega življenja.''

OTO vabi!

Če se vsi družinski člani radi stisnete skupaj na sedežni in pogledate najboljše risanke, je televizijski program OTO idealen za vas. In ne pozabite 'všečkati' Facebookove strani OTO. Postanimo vsi skupaj prijatelji risank!

Florjan, gasilski avto