Vse do nedelje, 6. januarja, je v parku pred hotelom Kempinski Palace gastronomska tržnica s produkti domačih proizvajalcev.

Tik ob morju vas bo očaralo Ledeno kraljestvo z drsališčem in kepališčem.

Ko se boste najedli dobrot na tržnici in se sprehodili po plaži, si oglejte še: 

predor Valeta–Parenzana. Pot zdravja in prijateljstva poteka po nekdanji ozkotirni železnici, ki je od 1902 do 1935 na 123 kilometrov dolgi poti povezovala Trst in Poreč s kraji v notranjosti istrskega polotoka, opisujejo v turističnem združenju Portorož. Pot ponuja številne možnosti za športno aktivnost, združuje sprehajalce, tekače in kolesarje. Poteka skozi mesta in naselja, enkrat tik ob morju, drugič med vinogradi in nasadi oljk, speljana je skozi kratke urejene predore, doline in griče. Ohranjeni so še vsi predori, najbolj znan je 550 metrov dolg predor Valeta med Strunjanom in Portorožem.

► zbirka kamnitih skulptur na prostem Forma Viva Portorož je začela nastajati leta 1961 na pobudo slovenskih umetnikov Jakoba Savinška in Janeza Lenassija. V več kot 50 letih neprekinjenega delovanja so kiparji iz več kot 30 različnih držav pustili več kot 130 kamnitih kipov, obdanih z nasadom piranskih avtohtonih sort oljk. Iz parka se razteza prelep razgled na Portoroški zaliv in okolico.

Piran, do katerega lahko greste peš ...

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.