Če ste se odločili, da je ta konec tedna čas za planinski izlet, potem se tudi primerno pripravite. Ne pozabite na pohodniško opremo, malico, dovolj tekočine, kakšno majhno igračko. Ker so temperature višje, se ustrezno zaščitite tudi pred škodljivimi sončnimi žarki ter klopi.

Tokrat predstavljamo postojanko pod Stolom, ki je primerna tudi za družine. Leži pod Karavankami, v južnem pobočju Belščice in od tu imate prekrasen razgled na pobočja Stola z Žirovniško in Zabreško planino. Če boste s sabo vzeli daljnogled, lahko vidite tudi Radovljico, Jelovico, Pokljuko, Julijce s Triglavom ter dolino Save.

Katere kače so v Sloveniji strupene?

Predlagamo, da avto pustite v Završnici in se peš odpravite do planinskega doma. Pohod bo trajal malo več kot eno uro, zato si lahko vmes prepevate Kekčevo pesem in si ogledujete prekrasno naravo. Otrokom lahko zaupate zgodbo o tem, da je včasih tukaj stala rudarska stavba, ker so tu kopali železno rudo. Tu so se tudi skrivali vojaki med prvo svetovno vojno.

A post shared by Ales Bizilj (@alesbizilj) on

Ste za noro dogodivščino v zraku?

Ko se boste spočili, lahko še 10 minut hodite do obmejne stražnice. Če pa vaši otroci prekipevajo od energije in imajo dovolj moči, se lahko odpravite tudi do Žirovniške planine, kar vam bo vzelo še dodatnih 20 minut.

A post shared by sandina (@sandina8968) on

Prepričani smo, da vam bo takšen izlet dolgo ostal v spominu.

A post shared by Laura (@lauraguzelj) on

A post shared by evica (@best_evaaaaa) on