Zakaj se odpraviti v objem narave na 433 metrov visoko? Za obisk Mengeške koče na Gobavici obstajajo številni razlogi, eden izmed njih je ta, da lahko tam otroci obiščejo mini živalski vrt. Dejansko bodo lahko od povsem blizu videli konje, koze, vietnamske prašičke in druge živali, ki jih ne vidijo v blokovskem naselju.

Če otroci niso navdušeni nad dolgotrajno hojo in bi jih morali več poti nositi, predlagamo, da se odpravite od avtobusne postaje Mengeš mimo cerkve in pokopališča do cilja. Sprehod bo trajal dobre pol ure. Uživali boste v čudovitem razgledu na Kamniške Alpe in Karavanke, zato nikakor ne pozabite mobilnega telefona ali fotoaparata, da ovekovečite trenutke v naravi.  Če boste pozorno gledali, lahko v daljavi uzrete tudi Julijce s Triglavom.

Imate dovolj energije in volje, da pohod nadaljujete? Potem se z malico v nahrbtniku odpravite do planinskega doma na Rašici. Obeta se vam dve uri sprehoda po neokrnjeni naravi.

Gre za družinam prijazno destinacijo.

Vsi vemo, da je zelo dobro, da otroci čim več časa preživijo v naravi, toda včasih preprosto zmanjka idej, kam se odpraviti. Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite.

Želimo vam nepozaben družinski dan, poln prekrasnih trenutkov v naravi!

Plakat Pojdimo v naravo si lahko natisnete TUKAJ.

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Pojdimo v naravo

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.