Kolesarjenje

(Foto: Profimedia)

Tokrat vam ponujamo malce drugačno idejo za vikend izlet. Odpravite se z avtomobilom do Vrsarja, nato pa izlet nadaljujte s kolesom. Izkoristite še toplo vreme in ne ostanite ta vikend doma. Pojdite dogodivščinam naproti. Prepričani smo, da boste z največjim navdušenjem skočili v morje potem, ko boste doživeli pravo kolesarsko avanturo.  

Čudovit morski izlet: Trogir

Pot je dolga približno 18 km, je makedamska, z majhnimi kamenčki, tu pa tam je asfaltirana, tudi v dežju ni preveč spolzka, tako da ne skrbite, če so napovedane kakšne nevihte. Priporočljivo je, da imate gorsko kolo, ni pa nujno, uspelo vam bo tudi s cestnim (z električnim pa lahko goljufate!). V mislih imejte le, da se boste vozili po sledeh legendarnega ljubimca Casanove. Ogledate si lahko hišo, v kateri je spal in jedel, ko je bil na obisku tam in osvajal srca domačink. Pot vas bo vodila po okolici Limskega zaliva, tako da sta fotoaparat in kamera več kot dobrodošla, da boste ovekovečili čudovite spomine na lepoto pokrajine.

Namig za izlet: Osojsko jezero

Casanova v Vrsarju

(Foto: Profimedia)

Kolesarite lahko mimo starih romanskih mestnih vrat do trga s cerkvijo sv. Martina in stare trdnjave. Povzpnete se lahko po visokih stopnicah in pozvonite. Pot nato nadaljujte proti športnemu letališču, jami sv. Romualda. Lahko si jo ogledate ali pa se odpeljete naprej in uživate v čudovitem pogledu na oljčni nasad, vinograd, gozd Kontija. Vrtite pedala do Gusarske votline, nato pa se malce spočijte ob samostanu. Anturo podaljšajte do Kloštra, nato pa naprej do Marasi in nazaj v Vrsar, kjer se prepoteni vrzite v morje.

Ideja za izlet: Piran

Vrsar

(Foto: Profimedia)

Priporočamo vam, da imate s sabo malico, prepričani pa smo tudi, da boste za vsakim vogalom naleteli na domače fige, olive, sir ... tako da lačni ne boste 'športali'. Poklepetajte s kakšnim domačinom, ribičem, mogoče vam zaupa kakšno zanimivo zgodbo o Casanovi.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.