Če niste vedeli, Jelenov studenec je izjemno priljubljena izletniška točka, ker le-ta nikoli ne usahne. Predlagamo vam, da se za izlet odločite med vikendom, ko je koča odprta. Jeseni boste imeli veliko tem za pogovor, kajti jaso obdaja gozd. Lahko se lotite nabiranja kostanja ali drugih plodov, mogoče doma potem ustvarite prav poseben družinski herbarij iz nabranega 'zaklada'.

Enourni pohod

Koča pri Jelenovem studencu je na višini 850 metrov in do nje boste od avtobusne postaje Kočevje po Kalanovi poti potrebovali eno uro, po grajski poti pa malo več. Če ste željni daljšega pohoda in nimate tako majhnih otrok, temveč prave hribolazce, potem si lahko umislite turo, dolgo tri ure, in sicer od avtobusne postaje Kočevska Reka, čez Koče in mimo Ledene jame do cilja – koče pri Jelenovem studencu, malo manj boste hodili, če pot začnete na avtobusni postaji Štalcarji in greste mimo ruševin gradu Fridrihšajn.

Vsi vemo, da je zelo dobro, da otroci čim več časa preživijo v naravi, toda včasih preprosto zmanjka idej, kam se odpraviti. Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite. Vse imajo oznako družinam prijazno.

Nova igrala na jasi

Če ste se na izlet v Kočevje odpravili z avtomobilom, poiščite v mestu parkirišče in pojdite raziskovat po devet kilometrov dolgi gozdni poti. Nadihajte se svežega zraka, otrokom pokažite različen vrste dreves in ostalih rastlin. Poskušajte po petju prepoznati določene ptice. Dovolite otrokom, da si najdejo najboljšo palico in si z njo pomagajo pri hoji ter tako uživajo v čudovitem sprehodu. Na koncu pa se bodo zagotovo razveselili novih igral, ki jih nimajo na igrišču pred blokom.  

Koča pri Jelenov studencu ima oznako družinam prijazno.

Želimo vam nepozaben družinski dan, poln prekrasnih trenutkov v naravi!

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Plakat Pojdimo v naravo si lahko natisnete TUKAJ.

Pojdimo v naravo

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.