Mali Princ - 1

Ko so režiserja Marka Osborna prosili, da novelo Antoina Saint-Exuperya Mali princ iz leta 1943 približa sodobni generaciji otrok v obliki animiranega filma, je bil skeptičen nad to idejo. ''Rekel sem, da ne obstaja možnost, da bi bila ta knjiga prikazana kot animirana različica na velikih platnih. Preveč je zapletena in poetična,'' je dejal v enem izmed intervjujev. Toda bolj se je poglabljal v zgodbo Malega Princa, bolj je bil navdušen. Tako se je režiser animiranega filma Kung Fu Panda odločil, da knjigi vdahne različne animirane stile in jo oživi v kinematografih. Osnovno idejo je obogatil z majhno deklico, ki zgodbo bere prvič.  

Majhna deklica pod vplivom ambiciozne mame ves čas misli le na to, kako in kdaj bo odrasla, saj ima vse dni načrtovane in zapolnjene z nalogami. Toda ko spozna ostarelega soseda Pilota, ji ta začne pripovedovati neverjetne zgodbe, ki jih je po strmoglavljenju v puščavi doživel s skrivnostnim Malim princem. Ob njegovih fantastičnih pripovedkah se deklica poda na številne neverjetne svetove in počasi spoznava, da vsi potrebujemo otroštvo in Malega princa v sebi, saj le tako lahko sami odkrijemo številne pomembne lekcije o življenju.

Mali Princ - 5

Režiser je izpostavil, da boste v risanem filmu opazili, da je v naselju, v katerem živi mama s hčerko vse enako, vse se ponavlja, obstaja geometrični, matematični svet. Vse hiše so si zelo podobne. Toda deklica spozna soseda, ki živi v hiši, ki jo prekrivajo drevesa, rože, okrog nje vse kipi od barv. Je kot muzej, katerega deklica začne raziskovati in počasi vstopati v drug ustvarjalni svet.

Ko začne deklica zgodbo brati prvič, se letalo potopi v papir in izrez sveta. Režiser pojasnjuje, da gre za več slojev papirja, ki so jih nato fotografirali v dimenzijah. Zgornja plast prikaže videz, potem ji sledijo naslednje, v katerih so prizorišča. Za to papirnato tehniko premikanja je poskrbel Jamie Caliri, ki je želel, da gledalec dobi občutek, da deklica šele spoznava, kaj je domišljija, da začne s koščkom papirja. Idejo je režiser odobril, všeč mu je bilo, da so prehodi počasni, da so dobili tako večdimenzionalni izrez. Zgodba Mali princ se tako z ravnega papirja preseli v polno dimenzijsko lutkovno 'stop motion' animacijo. Fotograf se je potrudil, da je skupaj z ekipo ustvaril lutke iz lista papirja, kar nikakor ni padlo na pamet režiserju. ''Vsak posnetek v 'stop motion' animaciji, v katerem je igral junak, so morali obnoviti kostum, ker se je strgal ali razcefral, ampak je to ohranjalo glavno temo zgodbe živo, in sicer, da je vse lepo kratkotrajno.'' Osborne je videl to delikatno tehniko kot idealno za prikaz tako delikatne zgodbe.

Mali Princ - 2

Začnimo poletne počitnice s filmom Mali princ!

In imel je prav ... Risani film Mali princ je požel navdušenje po vsem svetu. Tokrat imate, dragi bralci, gledalci, priložnost, da si ga tudi vi ogledate skupaj z otroki. Registrirajte se na VOYO in si na tabličnem ali prenosnem računalniku ali celo mobilnem telefonu poglejte eno najlepših animiranih dram Mali princ, ki se lahko pohvali s cezarjem za najboljši animirani film. Obeta se vam ena ura in 50 minut globokega, osebnega in ganljivega pogleda na naše človeštvo.

Mali Princ - 4