Domač sladoled

Skupaj pripravite nekaj slastnega. (Foto: Profimedia)

Zabava v kuhinji

V apartmaju ali prijateljevi hišici imate na razpolago tudi kuhinjo, v kateri lahko pripravite najboljši sladoled, kar ste ga kdaj jedli. Mogoče lahko spečete sladico, ki je do sedaj še niste poskusili. Vsi skupaj se lotite priprave, okrasitve in se ob tem veliko pogovarjajte ter smejte.

Spominska knjiga

Vse kamenčke, listke, školjkice ali kakšne druge spominke nalepite v prazen zvezek. Zraven lahko opišete vaše najlepše, smešne, nenavadne … družinske trenutke. Ne pozabite pripisati datuma in ure. Najmlajši lahko tudi kaj narišejo, spesnijo. Naj bo vaša knjiga bogata s spomini!

Pisanje razglednic

Razglednice niso stvar preteklosti. Pošljite jih svojim najdražjim sorodnikom in prijateljem. Otroci lahko na njih tudi kaj narišejo.

Družabne igre

Družabne igre so vedno zakon, zato jih seveda ne smete pustiti doma. Izberite takšne, pri katerih se bo zabavala vsa družina. Nimate nobene s sabo? Nič hudega, potem se lahko igrate pantomimo.

Ustvarjanje

Iz kamenčkov, školjk, palčk, storžev, vejic … lahko marsikaj ustvarite. Prepustite se domišljiji in bodite ustvarjalni. Če tega nimate pri roki, lahko ustvarjate tudi iz navadnega ali časopisnega papirja, slanega testa, plastičnih steklenic ...

Knjige, križanke …

Na počitnice se nikakor ne odpravite brez zaloge knjig, revij, križank, pobarvank in stripov!

Preglejte fotografije

Skupaj poglejte, kaj ste do sedaj ujeli v objektiv in se spomnite prekrasnih trenutkov. Pogovarjajte se o tem, kaj je bilo komu najbolj všeč, kaj bi lahko prihodnjič spremenili, kaj si greste lahko še ogledati, kaj še lahko počnete skupaj …

Igrače

Med prtljago se morajo znajti tudi otrokove najljubše igrače. In če med letom nimate časa, da bi se z njimi igrali čajanko, gradili iz kock, naredili kolono avtomobilčkov, se bojevali z vesoljčki … to storite zdaj na dopustu. V apartmaju si ustvarite pravi igralni kotiček.

Družabne igre

Družabne igre so ne glede na letni čas vedno najboljša izbira. (Foto: Profimedia)

Počitnice doma …

Dopust je že za vami in sedaj počitnice preživljate v domačem kraju. Preverite, kje se odvijajo kakšne otroške delavnice, oglejte si znamenitosti vašega mesta, odpravite se na sprehod v bližnji park … Naj otrokom ne bo dolgčas, ustvarjate lahko tudi doma. Potrebujete le kanček dobre volje in ščepec domišljije in zabava bo zagotovljena.