Zagrebška turistična zveza opisuje hrvaško prestolnico za otrokom prijazno. V njej si lahko ogledate živalski vrt, zvezdarnico, hipodrom, park Maksimir. Imajo tudi številne muzeje, tudi iluzij, pa tudi sobo pobega za otroke in razstavo mini vlakov. V središču mesta so številni trgi, najznamenitejši je Trg bana Josipa Jelačića, cerkve, stavbe, spomeniki. Na grad se lahko vzpnete z vzpenjačo.

V veselem decembru si lahko z otroki ogledate čarobni Zagreb, ki bo osvetljen vse do 6. januarja 2019. Imeli boste kaj videti - prireditev Advent v Zagrebu so uporabniki portala European Best Destinations v preteklih treh letih razglasili za najboljši predbožični sejem v Evropi.

Slovenska mesta so postala pravljične dežele. Kakšne lučke imajo in kaj vse se dogaja ...

Poleg številnih prazničnih sejemskih prireditev so za vse obiskovalce in Zagrebčane vsak konec tedna zagotovili brezplačni mestni javni prevoz.

Decembrsko praznično vzdušje na živahnih ulicah, trgih in parkih v središču mesta, ki so v adventnem času posebej okrašeni, vrsta zabavnih, glasbenih, kulturnih in umetniških dogodkov ter bogata ponudba hrane in pijače bo večinoma potekalo na več deset lokacijah od glavne železniške postaje čez park Zrinjevac in trg bana Jelačića do starega mestnega jedra.

10 idej, kako z družino preživeti veseli december

Zimska idila bo zagotovljena v ledenem parku, ki nedaleč železniške postaje ponuja največje drsališče v tem delu Evrope. Na tisoče belih žarnic bo čarobno osvetlilo enega najlepših zagrebških parkov Zrinjevac, ki s svojo praznično ponudbo predstavlja tudi srce celotne manifestacije. Božično pravljico napovedujejo na trgu bana Jelačića ter na več drugih že uveljavljenih prazničnih lokacijah v središču mesta. Adventna oaza bo prav tako v parku Maksimir ob zagrebškem živalskem vrtu, kot tudi nedaleč stran od urada hrvaške predsednice na Pantovčaku.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.