Velika planina

(Foto: osebni arhiv)

Na Veliko Planino se lahko odpravite peš, odvisno od izhodišča. Pot traja od ene do štirih ur. Ne glede na izhodišče je večina poti lahkih in označenih ter primernih tako za starejše kot tudi za otroke.

Na vrhu Velike Planinne je razgledna točka, s katere je ob lepem vremenu izjemen pogled na Kamniško-Savinjske Alpe in najvišje vrhove, kot sta Ojstrica in Gintovec.

Ideja za izlet: Planica

Na Veliko planino pa se lahko odpravite tudi z nihalko. Postaja se nahaja v Kamniški Bistrici, ki je iz mesta Kamnik oddaljena približno 10 kilometrov. Nihalka v pozno pomladanskem in poletnem času vozi vsake pol ure. V primeru večjih skupin je priporočeno, da svoj obisk najavite, drugače pa karto kupite na izhodišču.

Velika planina

(Foto: osebni arhiv)

Nihalka vas pripelje do vznožja Velike planine, od katerega imate še približno pol ure hoje do vrha, kjer se nahaja koča za okrepčilo, sprehodite pa se lahko tudi po planšariji.

Ideja za izlet: Velenje

Med drugimi znamenitostmi Velike planine so še Kapela Marije Snežne, Jama Veternica in Dovja Griča. Velika Planina je primerna za dnevni izlet.

Ideja za izlet: Pohorje

Velika planina

(Foto: osebni arhiv)

Velika planina

(Foto: osebni arhiv)