Bled: Vabljeni na Jezersko promenado vse do 6. januarja 2019. Zimska pravljica ob jezeru bo odprta od ponedeljka do četrtka od 15. do 19. ure in od petka do nedelje ter ob praznikih od 11. do 21. ure. Na prazničnih stojnicah si je možno kupiti praznična darila, se okrepčati s tipičnimi gorenjskimi jedmi in pijačo, od petka do nedelje ter ob prazničnih dnevih pa bo vsak dan potekal zabavni glasbeni program.

V Turizmu Bled so se ob letošnjem prazničnem decembru v skladu s politiko trajnostnega razvoja lotili akcije Posvoji zeleno drevo. Za okrasitev blejske promenade so kupili 60 smrek, ki jim bodo do zaključka praznikov našli nove lastnike, ki bodo drevesa odnesli domov in jih posadili.

Gorajte: Pri Škofji Loki je v gozdičku skrita pravljična dežela, kjer v ličnih lesenih hiškah živijo pravljični junaki. V predbožičnem času dežela in njeni prebivalci oživijo v 30-minutni predstavi. Ob koncu predstave otroke obišče in obdari stari dobri dedek Mraz. Predstave so brezplačne in ni se treba predhodno prijaviti. Nastopajo vse do 28. decembra, ob 15. in 17. uri, na božični dan 25. decembra pa ni predstave.

Kranjska Gora: Ponujajo delavnice za otroke in čarobni dan na smučišču. Otroci bodo navdušeni tudi nad jaslicami alpskega sveta in čarobnimi osvetljenimi stojnicami.

Mojstrana:

Portorož: Prirejajo otroška rajanja, imajo božično-novoletno tržnico in čarobno zimsko vas. Imajo ledeno kraljestvo z drsališčem in kepališčem.

Postojnska jama: Med 25. in 30. 12. bodo v jami zaživele žive jaslice, ki jih sestavlja 16 svetopisemskih prizorov. 

Zavinek: Na Dolenjskem je pri Škocjanu čarobna vas, v kateri si med drugim lahko ogledate svetleče jaslice.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.