Ste šli na izlet z družino? Opišite ga in po možnosti pošljite tudi fotografije na bibaleze@pop-tv.si. Delite idejo, da bodo lahko uživali tudi drugi!

Lahko se pripeljete tik pod vznožje Planice, kot smo storili mi, ali se iz Rateč peš odpravite čez travnike in gozdove. V krasni alpski dolini lahko občudujete dvatisočake Mojstrovko, Jalovec in Travnik, lahko pa se sprehodite po slikoviti ledeniški dolini Tamar.

Ob izletu v naravo se zaščitite pred klopi!

Z našima pet- in štiriletnikoma ter enoletno dojenčico smo se do Planice pripeljali z avtomobilom iz Dolenjske. Plačali smo nekaj parkirnine, nato smo se odpravili po stopnicah proti vrhu letalnice. "Omagali" smo malo čez polovico, okrepčali smo se v koči tik pod skakalnico.

Po počitku smo si ogledali nordijski center, kjer trenirajo slovenski športniki. Zanimiva je garaža, ki jo poleti spremenijo v telovadnico za tek na smučeh, in razgledna točka na vrhu. Vi se lahko dogovorite za prelet skakalnice z zipline, podoživite občutek letenja v vetrovniku ali si lahko ogledate njihov muzej. Vstop v center je brezplačen, aktivnosti so plačljive.

Naši otroci so se poleg letalnice najbolj razveselili igral pred nordijskim centrom, na katerih so preizkusili svoje plezalne sposobnosti, se spustili po toboganu in se gugali.

Tako lahko poskrbite za varno igro!

V Tamar tokrat nismo šli, saj smo imeli dogovorjeno kosilo pri prijateljih v Kranjski Gori. Bi pa bila pot zanimiva in lepa ter hkrati ne preveč naporna za naša fanta in dojenčico, ki bi se nosila v nosilki. Ideja za naslednjič, saj se bomo gotovo še vrnili.