dominvrt

Kam na izlet? Ponujamo številne ideje vsak petek!

IZLETI
0
05.10.2018, 8:13

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Kam na izlet? Ponujamo številne ideje vsak petek!

Družina
Družina/ FOTO: iStockphoto

Vsak petek, če nam ne zagode 'višja sila', predstavimo namig za družinski izlet čez vikend.

IDEJE ZA PROSTI ČAS

Predloge pripravlja mamica treh otrok, mlajših od šest let. Skupaj se čez vikend ali tudi čez teden popoldne odpravijo raziskovat bližnjo okolico, včasih jo mahnejo tudi na daljši izlet. Kdaj pa kdaj dobi odlično zamisel za potovanje očka, kdaj pa kdaj mama ali celo otroci, ki dobijo zamisel od svojega vrtčevskega prijatelja. Uživajo predvsem v naravi, občudujejo različna jezera, se podajo na manjši hrib ali samo hranijo račke v bližnjem ribniku. Lahko pa vam zaupamo, da se imajo prav super tudi v svetovnih prestolnicah. Svoje utrinke redno posnamejo, tako da jih lahko vidite tudi vi.

IDEJE ZA PROSTI ČAS

Namige za izlete nam posreduje tudi družina, ki ima najstnika, in njihova potovanjaso že izobraževalno obarvana. Odpravijo se v večja tuja in slovenska mesta ter si ogledujejo znamenitosti. Včasih celo postrežejo z videogradivom, nad čim so bili navdušeni. Radi kampirajo po svetu in se željni novih znanj odpravijo avanturam naproti.

Spletni portal Bibaleze.si se je povezal tudi s Planinsko zvezo Slovenije. Posreduje nam ideje za top družinske izlete po Sloveniji, kje lahko prespite, kje so pohodi nezahtevni tudi za najmlajše družinske člane, kje se lahko okrepčate, kar pa je najpomembnejše – kje se lahko naužijete svežega zraka in si napolnite baterije, da boste kos novim izzivom, ki vam jih bo prinesel delovni teden.

Osojsko jezero
Osojsko jezero/ FOTO: Š.Z.

Imate idejo za izlet? Pošljite nam jo z opisom!

Imate tudi vi idejo za izlet? Pošljite nam jo z opisom na Facebook Bibaleze.si ali elektronski naslov urednistvo@bibaleze.si. Lahko nam jo opišete kot potopis, družinsko pustolovščino, zgodbo, željo, česa še niste videli, pa si želite ... Na vašo željo lahko objavimo anonimno. 

Resnično si želimo, da nikomur ne bo dolgčas nobeno soboto, nobeno nedeljo. Izleti so lahko povsem preprosti, za katere ne potrebujete gore denarja, samo dobro voljo in vse družinske člane na enem mestu, da bodo popolni. Želimo kakovostno preživljati prosti čas z vsemi, ki jih imamo najraje.

IDEJE ZA PROSTI ČAS

Primeri naših mini in maksi potopisov

Nekoč je na Mirni gori živel hudoben zmaj. Izginil je, ko so nad njegovo votlino zgradili cerkev. Peljite otroke na čarobni izlet, morda boste ugledali zmaja! Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Kolesarjenje
Kolesarjenje/ FOTO: Profimedia

Pot je dolga približno 18 km, je makadamska, z majhnimi kamenčki, tu pa tam je asfaltirana, tudi v dežju ni preveč spolzka, tako da ne skrbite, če so napovedane kakšne nevihte. Priporočljivo je, da imate gorsko kolo, ni pa nujno, uspelo vam bo tudi s cestnim (z električnim pa lahko goljufate!). V mislih imejte le, da se boste vozili po sledeh legendarnega ljubimca Casanove. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Med drugim sva videla podrto drevo, ciklame, posušeno bodečo nežo, žabice in celo jedla robide. Na poti je bil tudi bivak, sin je bil prepričan, da ga je postavil Miklavž, da lahko ob njem peče piškote za pridne otroke. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Ko se bo pred vami razprostrla ogromna jasa, boste na njej zagledali ostanke obzidja, kilometer dolgega, tri metre širokega in več kot tri metre visokega, zgrajenega iz več ton težkih kamnov. Na prvi pogled bo za otroke to le kup kamenja, toda če si boste vzeli čas in jim povedali, kaj posamezen del predstavlja, boste vstopili v pravo pravcato preteklost. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Hodili boste ob robu visokih pečin, pot je zavarovana, tako da ne skrbite. In ko boste tako opazovali naravo, lahko otrokom zaupate, da se je po tej poti sprehajal tudi pesnik in pisatelj Rainer Maria Rilke, ko je bil na obisku pri kneginji Marie von Thurn und Taxis. Pa to še ni vse, tukaj so inspiracijo dobili tudi Simon Gregorčič, Igor Gruden in Anton Aškerc.Celoten opis izleta si preberiteTUKAJ.

Otočec
Otočec/ FOTO: iStock

Na vrhu poti skozi gozd pridete do stare žičnice, odpre pa se vam tudi lep pogled na alpsko planoto. Če se na pot odpravljate pred toplimi pomladnimi dnevi, velja preveriti, ali vas bo ob prihodu na vrh hriba pričakal še sneg (kot je nas). Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

 

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Erasmus te lahko pripelje tudi na Guardian
Priznani komentator in analitik: Luka je novinec ...
Odločiti se je moral v eni minuti, domov je ...
Tomaž Evi: Kakšne igrice se greš?
Kaj poveča tveganje za drugega najhujšega raka?
10 minut za izvrsten namaz!
10 TOP idej za enodnevni izlet po Sloveniji
Kdo zasluži več? Luka Dončić, Jan Oblak, Anže ...
Najmanjši novorojenček na svetu bo zapustil ...
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...
Barvanje pirhov s čebulnimi olupki
Odlična izbira za ljudi, ki radi jedo zdravo