Družina

(Foto: iStockphoto)

Vsak petek, če nam ne zagode 'višja sila', predstavimo namig za družinski izlet čez vikend.

IDEJE ZA PROSTI ČAS

Predloge pripravlja mamica treh otrok, mlajših od šest let. Skupaj se čez vikend ali tudi čez teden popoldne odpravijo raziskovat bližnjo okolico, včasih jo mahnejo tudi na daljši izlet. Kdaj pa kdaj dobi odlično zamisel za potovanje očka, kdaj pa kdaj mama ali celo otroci, ki dobijo zamisel od svojega vrtčevskega prijatelja. Uživajo predvsem v naravi, občudujejo različna jezera, se podajo na manjši hrib ali samo hranijo račke v bližnjem ribniku. Lahko pa vam zaupamo, da se imajo prav super tudi v svetovnih prestolnicah. Svoje utrinke redno posnamejo, tako da jih lahko vidite tudi vi.

IDEJE ZA PROSTI ČAS

Namige za izlete nam posreduje tudi družina, ki ima najstnika, in njihova potovanja so že izobraževalno obarvana. Odpravijo se v večja tuja in slovenska mesta ter si ogledujejo znamenitosti. Včasih celo postrežejo z videogradivom, nad čim so bili navdušeni. Radi kampirajo po svetu in se željni novih znanj odpravijo avanturam naproti.

Spletni portal Bibaleze.si se je povezal tudi s Planinsko zvezo Slovenije. Posreduje nam ideje za top družinske izlete po Sloveniji, kje lahko prespite, kje so pohodi nezahtevni tudi za najmlajše družinske člane, kje se lahko okrepčate, kar pa je najpomembnejše – kje se lahko naužijete svežega zraka in si napolnite baterije, da boste kos novim izzivom, ki vam jih bo prinesel delovni teden.

Osojsko jezero

(Foto: Š.Z.)

Imate idejo za izlet? Pošljite nam jo z opisom!

Imate tudi vi idejo za izlet? Pošljite nam jo z opisom na Facebook Bibaleze.si ali elektronski naslov urednistvo@bibaleze.si. Lahko nam jo opišete kot potopis, družinsko pustolovščino, zgodbo, željo, česa še niste videli, pa si želite ... Na vašo željo lahko objavimo anonimno. 

Resnično si želimo, da nikomur ne bo dolgčas nobeno soboto, nobeno nedeljo. Izleti so lahko povsem preprosti, za katere ne potrebujete gore denarja, samo dobro voljo in vse družinske člane na enem mestu, da bodo popolni. Želimo kakovostno preživljati prosti čas z vsemi, ki jih imamo najraje.

IDEJE ZA PROSTI ČAS

Primeri naših mini in maksi potopisov

Nekoč je na Mirni gori živel hudoben zmaj. Izginil je, ko so nad njegovo votlino zgradili cerkev. Peljite otroke na čarobni izlet, morda boste ugledali zmaja! Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Kolesarjenje

(Foto: Profimedia)

Pot je dolga približno 18 km, je makadamska, z majhnimi kamenčki, tu pa tam je asfaltirana, tudi v dežju ni preveč spolzka, tako da ne skrbite, če so napovedane kakšne nevihte. Priporočljivo je, da imate gorsko kolo, ni pa nujno, uspelo vam bo tudi s cestnim (z električnim pa lahko goljufate!). V mislih imejte le, da se boste vozili po sledeh legendarnega ljubimca Casanove. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Med drugim sva videla podrto drevo, ciklame, posušeno bodečo nežo, žabice in celo jedla robide. Na poti je bil tudi bivak, sin je bil prepričan, da ga je postavil Miklavž, da lahko ob njem peče piškote za pridne otroke. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Ko se bo pred vami razprostrla ogromna jasa, boste na njej zagledali ostanke obzidja, kilometer dolgega, tri metre širokega in več kot tri metre visokega, zgrajenega iz več ton težkih kamnov. Na prvi pogled bo za otroke to le kup kamenja, toda če si boste vzeli čas in jim povedali, kaj posamezen del predstavlja, boste vstopili v pravo pravcato preteklost. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Hodili boste ob robu visokih pečin, pot je zavarovana, tako da ne skrbite. In ko boste tako opazovali naravo, lahko otrokom zaupate, da se je po tej poti sprehajal tudi pesnik in pisatelj Rainer Maria Rilke, ko je bil na obisku pri kneginji Marie von Thurn und Taxis. Pa to še ni vse, tukaj so inspiracijo dobili tudi Simon Gregorčič, Igor Gruden in Anton Aškerc. Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Otočec

(Foto: iStock)

Na vrhu poti skozi gozd pridete do stare žičnice, odpre pa se vam tudi lep pogled na alpsko planoto. Če se na pot odpravljate pred toplimi pomladnimi dnevi, velja preveriti, ali vas bo ob prihodu na vrh hriba pričakal še sneg (kot je nas). Celoten opis izleta si preberite TUKAJ.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.