Številka, od katere se ti zvrti!

Če seštejete cene vseh daril, s katerimi boste obdarovali vse, ki vas obkrožajo, k temu pa dodali še vse božično-novoletne dekoracije, boste dobili številko, ki vam bo najbrž za trenutek vzela sapo. Potrebujte idejo, kako lahko ne samo prihranite, ampak stanovanje opremite na edinstven način?

Skoraj vse imate doma!

Domača božično-novoletna dekoracija - 4

Steklenice, stekleni kozarci, bunkice ... z malo domišljije lahko pričarate edinstveno praznično vzdušje. (Foto: Bibaleze.si)

Steklo

Če imate doma kakšne stare novoletne bunkice, ki vam jih je po eni strani škoda vreči stran, po drugi pa jih nimate kam obesiti, jih lahko zataknete v kakšno zimzeleno rastlino ali vse takšne zložite v veliko stekleno posodo, ki jo postavite na mizo. Zelo lepa namizna dekoracija je sestavek bunkic in steklene posode, v katero postavimo svečko. Če nimate steklene posode, lahko po širšem pladnju razprostrete mah, nanj pa razvrstite bunkice, storže itd., ki jih "posujete" s kosmi vate, ki bodo delovali kot snežinke.

Domača božično-novoletna dekoracija - 3

Vejice, storži, želodi, arašidi, zamaški iz plute, košarice, veje ... (Foto: Bibaleze.si)

Les

Jesensko dekoracijo, torej storže vseh velikosti in oblik, želode, vejice, kamenčke itd. lahko z malo domišljije spremenite v božično-novoletno: zimski pridih bodo dodali kosmi vate in trakci darilnega traku. Če imate na zalogi kaj svetlečega spreja, poškropite nekaj storžev, ki jih lahko navežete na vrvico ali samo zložite v pladenj ali v posodo. Odlična ideja so tudi arašidi v lupini, ki jih lahko nanizate na vrvico, poškropite z barvnim sprejem in ovijete okoli jelke ali obesite čez prostor.

Domača božično-novoletna dekoracija - 1

Zdaj je odličen čas, da porabite ostanke blaga. (Foto: Bibaleze.si)

Blago

Ostanki blaga vam bodo narezani na trakove prišli prav pri izdelovanju novoletnih voščil, če pa jih boste zavezali v pentlje, lahko z njimi popestrite tudi novoletno jelko. Za izdelavo bunkic, ki so čudovit okras na vhodnih vratih ali preddverju, boste potrebovali večji kos, v katerega zavijete žogico iz stiropora, teniško žogico ali pa naredite polnilo iz drugega odpadnega materiala (blago, pena), jo zavežete, dekorirate in obesite.

Domača božično-novoletna dekoracija - 2

Adventni koledar iz rolic toaletnega papirja? Zakaj pa ne! (Foto: Bibaleze.si)

Papir

Ideje za izdelavo prazničnih voščilnic boste našli TUKAJ. Iz rolic toaletnega papirja lahko izdelate adventni koledar ali Božičke (glej zgornjo sliko), prav pa vam bodo prišle tudi škatlice različnih embalaž, ki jih zavijete v različen prazničen papir in jih zložite na okrasno mizo, okensko polico itd. Se še spomnite, kako ste kot otroci izrezovali papirnate snežinke, ki ste jih nato najbrž lepili na okno ali obešali na strop? Če ste pozabili postopek, vam ga ponujamo tukaj:

Papirnata snežinka

TUKAJ boste našli odlične ideje za božične napitke.


Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na