Pri Slovencih ima lipa poseben pomen, opevana je v številnih pesmih, pod njo so se v starih časih zbirali vaščani, meščani, se zabavali ali prišli do kakšnih pomembnih zaključkov. In če vaši otroci ne vedo, kako je videti simbol Slovencev, potem si napolnite nahrbtnike z zdravo malico in se odpravite na Šmohor, ki je na nadmorski višini 784 m.

Vsi vemo, da je zelo dobro, da otroci čim več časa preživijo v naravi, toda včasih preprosto zmanjka idej, kam se odpraviti. Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite. Vse imajo oznako družinam prijazno.

Kako priti do cilja?

Lahko se pripeljete v Laško z avtomobilom, vlakom ali avtobusom. Preden se lotite podviga, preštudirajte pot, kajti lahko hodite slabe dve uri, štiri ure ali šest ur. Nekateri pohod začnejo v Tremerju in nadaljujejo po makadamski poti, ves čas boste hodili ob gozdu. Odločitev je povsem vaša, pomembno je le, da imate dobro voljo in nasmeh s sabo. Pred domom je velik travnik, tako da imate lahko za navihane malčke s sabo tudi žogo, frizbi, loparje za badminton, balinčke in podobno. 

Prepričajte se, ali bo vreme sončno in si umislite izlet za ves dan. Ko boste osvojili cilj – planinski dom na Šmohorju, je prav, da si ogledate tudi cerkev sv. Mohorja, pred katero stojijo tri mogočne lipe iz 15. stoletja.

Čudovit razgled

S sabo vzemite daljnogled in otroci lahko s planote s pomočjo njega vidijo vrhove Posavskega hribovja, Veliko Kozje, Kopitnik, Gozdnik, Kotečnik, Paški Kozjak in Pohorje. Nikakor pa ne boste mogli spregledati tudi  mesta Laško, ki leži v Savinjski regiji.

Želimo vam nepozaben družinski dan, poln prekrasnih trenutkov v naravi!

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Plakat Pojdimo v naravo si lahko natisnete TUKAJ.

Pojdimo v naravo

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.