Preden se odpravite na izlet, preverite v kakšni kondiciji so vsi družinski člani. Če imate še 'pleničarja', čas pohoda prilagodite njemu. Tokrat smo izbrali destinacijo dom na Peci, ki se ponaša s certifikatom Družinam prijazna planinska koča. Lahko se iz Podpece, od parkirnega prostora Jakobe do doma, odpravite peš, za to boste potrebovali le 35 minut. Če pa ste željni daljšega izleta, potem obujte pohodniške čevlje in začnite pot v Mežici, nadaljujte čez Vrh Šteng ter mimo Tomaževe koče. V naravi boste tako uživali tri ure in 45 minut.

Vsi vemo, da je zelo dobro, da otroci čim več časa preživijo v naravi, toda včasih preprosto zmanjka idej, kam se odpraviti. Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite.

Pogled pred domom pa vam bo tako ali tako vzel sapo. Občudovali boste Malo Peco, Strojno, Golico, Uršjo goro, Pohorje. Kamorkoli se boste obrnili, boste imeli kaj videti. Ne boste mogli spregledati tudi Smrekovškega pogorja in Savinjskih Alp.

Ko boste že enkrat tam, se morate sprehoditi do kipa kralja Matjaža. To je izjemno priljubljena izletniška točka med družinami. Sledite markacijam in tam boste v 15 minutah.

Želimo vam nepozaben družinski dan, poln prekrasnih trenutkov v naravi!

Pojdimo v naravo

Plakat Pojdimo v naravo si lahko natisnete TUKAJ.

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.