Dojenček in poletno spanje

Primerna temperatura za spanje pa je okrog 19 stopinj Celzija. (Foto: iStockphoto)

Na kateri strani hiše/bloka se nahaja sobica, v kateri spi dojenček?

Vprašanje je, ali je otrokovo sobica na sončni ali senčni strani vašega stanovanja ali hiše. Če na sončni, potem vedite, da bolje ne bi moglo biti vsaj spomladi in jeseni. Poleti pa je zgodba popolnoma drugačna, saj se sonce vanjo najbrž upira večino dneva. Prav zato je pomembno, da sobico pred spanjem vedno dobro prezračite, poskrbite pa tudi, da bo otrokova posteljica nasproti okna, zato da boste lahko imeli tudi ponoči priprtega (vsekakor pa ne ustvarjajte prepiha). Primerna temperatura za spanje pa je okrog 19 stopinj Celzija.

Večerno kopanje umirja in ohlaja

Večerno kopanje je del rituala, na katerega najbrž navajate svojega dojenčka. Hkrati pa ga bo kopanje umirilo, saj se bo nekoliko ohladil. V vročih dneh ga zato okopajte vsak dan. Voda naj ne bo preveč topla, prav tako izključite milo – dovolj bo kopanje v osvežujoči čisti vodi.

Kako obleči dojenčka za spanje?

Dojenčku je enako vroče kot nam, zato je najboljši nasvet, da se ravnamo po sebi. Če smo sami v lahkih pižamah, potem dojenčka zagotovo ni pametno obleči v pižamo in dati še v spalno vrečo. Malček, ki ima še pleničko, se bo najbolj udobno počutil v bodiju z dolgimi rokavi in tankih hlačkah ali tankem pajacku. Ko bo zaspal in se bo v sobi nekoliko ohladilo, ga po potrebi pokrijte s tanko bombažno odejo.

Kopanje dojenčka

Kopanje bo dojenčka pomirilo in ohladilo. (Foto: iStockphoto)

 

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na