Super mama

Morda je zato kriva prezaposlenost, morda ste se želele znebiti nekaj teže, ki ste jo pridobile med nosečnostjo. Karkoli je bil razlog tega, da ste izpustile kosilo, je sedaj krivo, da vam primanjkuje energije. Verjetno ste že slišale, da je zajtrk zelo pomemben, in tudi je, vendar pa so mame, ne glede na to, ali jih zaposluje dom ali služba, ponavadi same krive tega, da preskočijo kosilo. Da pa bi imele dovolj energije, ne smete čakati do večerje, da bi kaj pojedle.

Lauren Slayton, strokovnjakinja za prehrano iz New Yorka pravi: ''Mame pogosto pojejo malo otroškega piškota tu, malo krekerja tam, vendar pa to preprosto ni dovolj.'' Ko preskočimo pravi obrok, se nam zmanjša količina sladkorja v krvi, kar vpliva na našo energijo, razpoloženje in sposobnost jasnega razmišljanja. Rešitev: pustite drobtinice na pultu in se, če ste doma, usedite skupaj z otrokom in v miru pojejte. Na delovnem mestu pa vsaj za trenutek prekinite z delom in si privoščite kakšen sendvič.

Če poskušate paziti na to, koliko pojeste, si zapomnite, da je 'kalorija' le druga beseda za 'energijo.' Kalorije potrebujemo. Če jemo, ne počnemo nič slabega, temveč v resnici skrbimo za to, da dobimo dovolj energije, ki jo potrebujemo tudi zato, da bi se znebile odvečne teže. Ne moremo se z vozičkom sprehajati po soseski ali iti v telovadnico, če smo tako utrujene, da se komaj premikamo!