Dojenček z darilom

(Foto: Profimedia)

Starosti primerno

Odločili ste se, da boste dojenčka razveselili z igračko. Toda pozor! Igračka mora biti primerna njegovi starosti, ker namesto da bi užival v njej, ga lahko zaradi prezahtevnega rokovanja z njo samo razjezi.

Vprašajte se, koliko časa jo bo lahko uporabljal.

Kupujete igračko le za nekaj mesecev ali za daljše obdobje? Želite, da z njo nekaj pridobi, da razvije določene veščine? Razmislite o tem, preden jo odnesete na blagajno.

Potrebuje baterije?

Mnogo igračk dandanes zahteva baterije, zato preverite, ali so priložene ali jih morate dokupiti. Ko bo otroka čakalo darilo pod božičnim drevescem, je super, da igračka takoj deluje in ne šele po praznikih.

Veliko ali majhno darilo?

To je zdaj dilema … odvisno, kaj vam otrok pomeni, s čim ga želite presenetiti. Vedite, da je barvno darilo mogoče najprivlačnejše za tako majhnega otroka. Pomislite tudi na to, da je manjše igrače lažje shraniti, pospraviti.

Dogodivščina je najboljša!

Če iščete darilo za svoje otroke, je popolno takšno: podarite jim svoj čas. Igrajte se z njimi, pojte, smejte … Odpeljite jih na poseben sprehod v živalski vrt, gozd. Čas, ki ga boste preživeli z njimi, je lahko najdragocenejše darilo na svetu, za katerega ne boste odšteli gore denarja.