Zdravnik

(Foto: Thinkstock)

 

To so ugotovili v raziskavi, ki so jo opravili na inštitutu za zdravstvene raziskave Evanston Northwestern. To pa ni dobro, saj raziskave kažejo, da lahko očetova prisotnost v otrokovem življenju pomaga pri učenju, obnašanju in celo rasti. Kako ga torej prepričati, naj otroka spremlja k zdravniku?

Razložimo mu, zakaj je to tako pomembno. Veliko očetov ne razume, da so obiski zdravnika pomembni tudi, ko je otrok povsem zdrav. Ko se očka nauči, kako pomembni so mejniki v razvoju njegovega otroka, se bo kot starš bolj potrudil.

Podpirajmo ga. Zdravnik Craig Garfield pravi: »Očete v naši raziskavi je zanimalo zdravje otrok, vendar pa jim je pri zdravniku primanjkovalo samozavesti.« Če gresta skupaj, bo morda lažje. Vendar pa mu ne ugovarjajte vsakič, ko samo odpre usta, da bi kaj povedal.

Spodbujajmo ga, naj spremeni svoj urnik dela. Ko bo bolj razumel, zakaj bi moral z otrokom k zdravniku, bo morda bolj pripravljen prositi šefa za čas, ki ga potrebuje. Če ne bo, ali če mu delo to preprečuje, lahko še vedno sodeluje tako, da na list papirja zapiše svoje skrbi in vprašanja za zdravnika, mamica pa jih nato odnese s sabo k zdravniku. Lahko pa zdravnika tudi pokliče ali pa mu pošlje vprašanja po elektronski pošti.