Takšne fotografije ne nastanejo kar tako, zato je treba imeti talent, vizijo in počakati na pravi trenutek, da dojenček že malce spi. In Suiati Setii je to več kot odlično uspelo!

Kako posneti pravo fotografijo, da bo res čudovita?

Nancy Alcott je poklicna fotografinja, ki ima veliko izkušenj s fotografiranjem dojenčkov, tudi svojega, zato najbolje ve, kako prikupne so lahko fotografije naših najmlajših. Rada tudi svetuje, kako narediti čim bolj popolne posnetke. Njenih pet preprostih nasvetov lahko preizkusite tudi doma.

Kot v maternici

Novorojenčki, zviti v položaj zarodka, so zelo prikupni. Vendar morate novorojenčka začeti fotografirati čim bolj zgodaj. “Sama najboljše fotografije posnamem, ko je dojenček star od enega tedna do deset dni,“ pravi Alcottova. Takrat je namreč še vajen biti v položaju zarodka in ga fotografiranje ne bo motilo. Ko se enkrat nauči dobro raztegniti, ga boste v tem položaju težko ujeli.

Mali zaspančki

Novorojenčka boste najlažje fotografirali, ko bo globoko spal. Prej ga nahranite in malo ogrejte prostor, da bo bolj trdno spal – tako ga boste lažje sami položili v želeni položaj, ne da bi vas ob tem skrbelo, da ga boste po nesreči zbudili.

Naravno

Pozabite na bliskavico in se zanesite na naravno svetlobo. Dojenčka dajte čim bliže viru naravne svetlobe. Za to so primerna okna ali steklena drsna vrata, ki zagotavljajo zadostno, vendar ne premočno svetlobo, v kateri bo dojenčkova prikupnost še najbolj prišla do izraza.

Prave nastavitve

Avtomatsko fotografiranje lahko poskrbi za spodobno fotografijo, če hočete najboljšo, pa izberite način 'portret.' Ne bojte se preiskusiti, kaj vse vaš fotoaparat zmore. Preizkusite tudi umetniške učinke, ki bodo zabrisali ozadje in poudarili dojenčkov obraz.

'Čudežna' odejica

Dojenčka položite na odejico iz različnih tkanin in s kakšnim zanimivim vzorcem ali tkanjem. To bo fotografiji dodalo globino in dimenzijo ter dalo občutek, da je dojenček v povsem mirnem okolju. Če želite fotografirati na črni podlagi, uporabite črn flis, ki vsrka svetlobo.