mati doji dojenčka

(Foto: Thinkstock)

Novopečeni očka lahko misli, da je njegova vloga pri dojenju zgolj simbolična. Vendar pa temu ni tako. Raziskave so pokazale, da prav očka najbolj vpliva na to, ali bo mama sploh začela dojiti svojega otroka in ali bo s tem nato tudi nadaljevala.

Nagon očetu pravi, da mora varovati svojo novo družino. En način tega je, da podpirate odločitev vaše partnerke, da bo otroka dojila. Lahko berete knjige o dojenju ali se s partnerko udeležujete tečajev. Lahko pa pomagate tudi tako, da preprečujete, da bi drugi vašo partnerko zaradi dojenja kritizirali, še posebej v prvih tednih.

Očetje svoje dojenčke naučijo, da imamo lahko radi veliko več stvari kot le hrano, in da obstaja tudi svet izven mame. Če boste z dojenčkom stkali svojo vez, boste tako obogatili svet obeh – prav tako pa tudi mamin svet.

Najdite svoj način, da se z dojenčkom zabavate. Bodite odgovorni za kopanje, otroka prevažajte v vozičku, ali pa mu vi predstavite cvileče igrače in ropotuljice. In ne pozabite, da dojenčki radi dremajo na očkovih toplih prsih.