Iskanje

Novice

Reven otrok

Petina otrok živi v revščini

24.10.2017, 08:08

V Nemčiji je v zadnjih petih letih okoli 21 odstotkov otrok občasno ali stalno živelo v revščini, je pokazala danes objavljena študija fundacije Bertelsmann. Dodatnih deset odstotkov nemških otrok skozi celotno odraščanje bolj ali manj živi v revščini.

Lina Kuduzovič

Poglejte Lino sedem let kasneje!

20.10.2017, 08:19

Lina Kuduzović je pri sedmih letih očarala slovensko občinstvo z angelskim glasom. Zmagala je v prvi sezoni šova Slovenija ima talent in tako so se ji odprla vrata v svet glasbe.

Dojenček

Rodila sedem kilogramov težkega dojenčka

17.10.2017, 13:56

Mamica iz Vietnama je v soboto doživela šok svojega življenja. Izvedela je namreč, da je rodila kar sedem kilogramov težkega dojenčka. Šlo naj bi za najtežjega novorojenčka severovzhodne Azije, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Štorklja telegrami - 2

Izvirno presenečenje za mamice v porodnišnici

16.10.2017, 08:12

Rojstvo otroka je nepozaben in dragocen dogodek, ki je neprecenljiv tako za nova starša kot tudi za njune sorodnike in prijatelje. Tudi pri nas je običaj, da ob tem veselem dogodku staršem čim hitreje pošljemo čestitke in lepe želje. Prikupnih sporočil se porodnice razveselijo, prijatelji pa na tak način delijo veselje s staršema. Če želimo mamici poslati res lepo voščilo, ponavadi pošljemo telegram kar v porodnišnico. Prek spletne strani www.storkljatelegrami.si je postopek naročila telegrama ob rojstvu hiter in preprost.

Moj mali poni - 1

NAJBOLJ SRČKANI JUNAKI VSEH ČASOV PRIHAJAJO NA VELIKA PLATNA

13.10.2017, 09:02

Že od zgodnjih osemdesetih franšiza Moj mali poni, ki izvira iz neverjetno priljubljene linije igračk podjetja Hasbro, buri otroško domišljijo s pisanimi in pogumnimi grivastimi prebivalci čarobnega sveta ponijev po imenu Konjetaja. Pred svetovno uspešno upodobitvijo v TV seriji "Moj mali poni: Prijateljstvo je čarobno" so konjički oživeli v kar nekaj risanih inačicah, s to serijo, ki jo je ustvarila Lauren Faust, pa so liki dobili povsem novo generacijo mladih oboževalcev.

Deklica se igra v peskovniku

Zamenjali bodo zemljino na skoraj vseh igriščih celjskih javnih vrtcev

12.10.2017, 08:27

Celjska občina bo postopoma zamenjala zemljino na vseh igriščih celjskih javnih vrtcev razen na igrišču Vrtca Tončke Čečeve na Ljubečni, kjer so izmerjene vrednosti analiziranih težkih kovin pod mejnimi vrednostmi in na igrišču vrtca Anice Černejeve na Polulah, ki je urejen na umetni masi, so danes sporočili s celjske občine.

Deklica

Zaradi nasilja vsakih pet minut na svetu umre deklica

11.10.2017, 13:43

Namen mednarodnega dneva deklic je opozoriti na njihovo zapostavljenost in diskriminacijo ter pozvati k uresničenju njihovega potenciala. Slovenija ob tem letos izpostavlja predvsem izzive, s katerimi se deklice soočajo v kontekstu humanitarnih kriz, in pripravlja aktivnosti pod sloganom Okrepimo MOČ deklic (EmPOWER girls): pred, med in po krizah.

Manuela Ham

Palčica: hiša, v kateri najdejo zavetje otroci z uničenim otroštvom

11.10.2017, 13:09

Potem ko smo lani v dobrodelni akciji Mali koraki za velik cilj uspešno zbrali sredstva za bolnike s cistično fibrozo, bomo letos tekli in zbirali sredstva za hišo zavetja Palčica. Tja pridejo otroci stari manj kot šest let, ki so jih doma zlorabljali, brutalno pretepali ali zanemarjali. Tam se začne dolgotrajen proces celjenja ran, v ozadju pa medtem zaposleni iščejo čim bolj primerno rejniško družino. 

Melania Trump - 1

Ganljivo dejanje Melanie Trump

11.10.2017, 11:29

Prva dama ZDA Melania Trump je obiskala prvi center za zdravljenje odvisnosti od mamil za novorojenčke v ZDA in ponudila svojo pomoč. Center Lily's Place je v Huntingtonu v Zahodni Virginiji, ta država pa ima največji delež otrok, rojenih odvisnicam od mamil v ZDA.

Družina

Revščina prisotna tudi v Sloveniji

11.10.2017, 08:37

Stopnja tveganja revščine je v Sloveniji, Avstriji in na Madžarskem primerljiva, v pragu tveganja revščine in materialni prikrajšanosti pa so velike razlike. V Sloveniji je relativno reven vsak sedmi prebivalec, v EU vsak šesti. Resno materialno prikrajšan pa je v Sloveniji vsak 19. prebivalec, so sporočili s Statističnega urada RS.

Mariano Di Vaio

Kar 6 milijonov ljudi vedno znova čaka na takšno objavo!

11.10.2017, 08:29

Mariano Di Vaio je zelo uspešen bloger, in še preden je postal oče, so se za njim obračala številna dekleta. Pri 28 letih je zaradi objavljenih fotografij iz dneva v dan priljubljenejši.

Dojenje

Spodbujanje javnega dojenja tudi v Sloveniji

09.10.2017, 12:54

Ljubljana in Ptuj sta kot prvi mesti v Sloveniji dobili klopce za dojenje in previjanje. Prvo so avgusta postavili v ljubljanskem živalskem vrtu, prejšnji teden pa še po eno v Arboretumu Volčji potok in ptujskem mestnem parku.

Blogerska konferenca - 1

Blogerska konferenca za starše: MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK

06.10.2017, 14:37

Vsi, ki se ukvarjate z bloganjem ali le premišljujete, da bi z bloganjem začeli, ne zamudite blogerske konference, kjer vam bo skozi bogat program in druženje z ostalimi blogerji razkrit recept do uspešnega in branega bloga.

Šolar

Spoznavanje osnovnih pravil v prometu

04.10.2017, 09:41

Mariborska občina danes v okviru tedna prometne varnosti, ki ta teden poteka po vsej Sloveniji, na Glavnem trgu pripravlja vzgojno preventivno akcijo Dan prometne varnosti. Kot je povedal predsednik občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vinko Virtnik bodo otrokom na poučen in zabaven način predstavili osnovna pravila prometa.

Družina

Preverite, kdaj bodo izplačila!

04.10.2017, 08:14

Razna dodatna finančna sredstva so za vsako družino več kot dobrodošla. Preverite, kdaj bodo oktobra nakazila.

Minicity porodnišnica - 2

Minicity bogatejši za porodnišnico

02.10.2017, 08:50

V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana so prejšnji teden slavnostno odprli največjo igralno enoto otroškega mesta – porodnišnico. Otroci so tako pridobili nov prostor, kjer se bodo z igro vlog učili o nastanku in razvoju dojenčka, se preizkusili v poklicih, kot so mikrobiolog, genetik, biokemik, ginekolog, babica, porodničar in patronažna sestra, obenem pa se bodo seznanjali z vlogo in nalogami staršev.

Elevit

Prehrana mlade mamice

02.10.2017, 08:30

Priporočen dnevni vnos hranil se ob dojenju poveča do 188 odstotkov, zato boste za kakovostno mleko potrebovali več hranil. S povečanjem količin zelenjave in žit v svoji prehrani boste podprli lastno zdravje in poskrbeli za svojega razvijajočega se dojenčka. Več o zagotavljanju vseh potrebnih hranil najdete na www.elevit.si.

Rak dojk

Vsako leto zboli 1300 žensk, moških pa približno 10

29.09.2017, 07:04

Pri zdravljenju raka dojk se pojavljajo številne vrzeli, ki jih javno zdravstvo ne pokriva v celoti, so danes opozorili v združenju za boj proti raku dojk Europa Donna pred začetkom rožnatega oktobra, meseca ozaveščanja o raku dojk. Kot so napovedali, začenjajo projekt Roza, s katerim želijo opolnomočiti ženske z izkušnjo raka dojk in rodil.

Kinodvor - 1

Nov program Prvič v kino v ljubljanskem Kinodvoru

28.09.2017, 07:33

Prvi obiski kina z otroki naj bodo posebno lepi. Izbranemu filmskemu programu za najmlajše v Kavarni sledi ustvarjalna igra.

Sarah Stage

Noseča že devet mesecev!

27.09.2017, 08:58

33-letna Sarah Stage iz Los Angelesa bo kmalu rodila drugega otroka, toda tega ne morete opaziti, ker nima tipično nosečniškega trebuha.

Testiranje - 1

'30 dni sem testirala kremo proti gubicam Lux-Factor'

27.09.2017, 07:20

V poplavi kozmetičnih izdelkov in blagovnih znamk je težko izbrati kozmetiko, ki zares ustreza vašemu tipu kože, dejansko deluje, poleg tega pa ne vsebuje nevarnih in škodljivih snovi.

Elevit

Prehrana mlade mamice

25.09.2017, 08:24

Najboljša prehrana za mlade mamice vsebuje uravnotežena in raznolika živila, ki podpirajo telo ob natrpanem vsakodnevnem življenju. Kot mlada mamica boste usklajevali pogoste potrebe po hranjenju z vsemi drugimi potrebami po vašem času in energiji. To je lahko utrudljivo. Kakšna je najboljša prehrana za mlade mamice si preberite na www.elevit.si.

Mama v Afriki

Še vedno polovica žensk rojeva doma

25.09.2017, 08:14

Slovenska karitas je septembra zaključila projekt mednarodnega razvojnega sodelovanja za izboljšanje zdravja in pogojev za življenje otrok in žensk v Ruandi, ki ga je sofinanciralo slovensko zunanje ministrstvo. Ženskam in družinam so omogočili zdravstveno vzgojo ter dostop do semen in mila, prvi rezultati projekta na terenu pa so že vidni.

Družina

Slovenija v svetovnem merilu velja kot država s številnimi ugodnostmi v korist družin

21.09.2017, 11:13

Po izsledkih poročila Unicefa z naslovom Prva leta življenja so odločilna za vsakega otroka Slovenijo od najvišjega mesta na lestvici pri skrbi za otroke v zgodnjem otroštvu ločita le dve leti brezplačne predšolske vzgoje. Avtorji poročila so v 193 državah primerjali prisotnost treh ukrepov za razvoj najmlajših, so sporočili iz Unicefa Slovenija.

Nosečnica in moda - 8

Drugič noseča

20.09.2017, 08:23

Vsi so upali, da se bo manekenka Behati Prinsloo kmalu sprehodila po modni brvi na reviji Victoria's Secret. Toda lepotica je drugič noseča, kar je potrdila z objavo na Instagramu.

Manja Stević

Znana Slovenka pričakuje dvojčka

19.09.2017, 08:25

Manja Stević, ki je vodila resničnostni šov Big Brother, je na Instagramu potrdila to, kar se je že nekaj časa šušljalo. Kmalu bo postala mamica! In to kar dva otročka bo stisnila v naročje.

Elevit

Dojenček je tu, kaj pa jaz?

18.09.2017, 08:34

Ko se bo vaše telo po koncu nosečnosti privajalo na vašo novo vlogo mamice, bo doživelo več fizičnih in čustvenih sprememb. Vaše nosečniško telo po koncu nosečnosti potrebuje še nekaj mesecev, da preide nazaj v običajno stanje. Ko telo okreva po nosečnosti in porodu ter začenja proizvajati mleko za dojenčka, lahko pričakujete več fizičnih sprememb. Več o teh spremembah si preberite na www.elevit.si.

Dojenček

V 28 urah buren odziv kar 5.000 ljudi!

18.09.2017, 08:31

V nemškem Hamburgu se je pred nekaj tedni rodil otrok z Downovim sindromom in starša sta se odločila, da ga dasta v posvojitev. Za njuno namero je izvedel Raphael Brinkert, ki ima tudi sam otroka z enako motnjo v razvoju, zato se je odločil, da malčku poskuša najti kar najboljše krušne starše – in to kar prek Facebooka.

Test

V Sloveniji v primerjavi z drugimi državami več mladih zaključi srednješolsko izobraževanje

13.09.2017, 08:22

OECD je objavila mednarodni zbornik kazalnikov v izobraževanju Pogled na izobraževanje 2017. Na ministrstvu za izobraževanje iz poročila med drugim izpostavljajo, da je Slovenija med državami, ki so v obdobju po začetku gospodarske krize najbolj krčile proračun za izobraževanje. Obenem pa narašča delež mladih odraslih s terciarno izobrazbo.

Voda

Osveščanje mladih o pomenu voda

12.09.2017, 09:46

Pod okriljem ministrstva za okolje in prostor sta v preteklih mesecih potekala natečaja Postani donavski umetnik in Vodni detektiv, ki sta namenjena osveščanju mladih o pomenu voda. Danes bo na Bledu potekala zaključna prireditev obeh natečajev, ki sta bila letos tematsko posvečena ohranjanju čistih rek in problemu mikroplastike.

Elevit

Prehrana v nosečnosti

11.09.2017, 09:14

Morda ste glede tega, kaj v nosečnosti jesti, zmedeni. Poleg upoštevanja zdrave prehrane se morate določeni hrani in pijačam tudi izogibati. V prvih treh mesecih ne bi smeli jesti več kot takrat, ko še niste bili noseči – tudi če imate željo po tem. V drugem in tretjem trimesečju pa boste potrebovali dodatnih 600 kcal dnevno, saj bo otrok začel pridobivati težo. Ker pa je le s prehrano težko pokriti vse dnevne potrebe po vitaminih in mineralih, je priporočljivo jemati multivitaminski pripravek za nosečnice. Več o tem si preberite na www.elevit.si.

Družina

Slovenija: obetajo se spremembe, ki bodo močno vplivale na življenje družin

11.09.2017, 09:13

Danes se izteka javna razprava o noveli zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki med drugim odpravlja nekatere varčevalne ukrepe, uvaja nov način izrabe očetovskega dopusta ter uvaja izplačilo pomoči ob rojstvu otroka v obliki dobroimetja.

Ljubka Gojić Mikić

Znana nosečnica razkrila otrokov spol in ime

08.09.2017, 08:23

Hrvaška oblikovalka in bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić bo kmalu tretjič zibala. Tudi tokrat bo v naročje stisnila hčerko.

Heidi Klum

Ena najlepših mamic na svetu na udaru kritik

06.09.2017, 09:22

Heidi Klum oboževalci kritizirajo, ker se po stanovanju sprehaja gola. Prav tako na družbenih omrežjih objavlja fotografije, na katerih je pomanjkljivo oblečena.

Kate Middelton

Potrjeno: Kate je tretjič noseča!

04.09.2017, 13:41

Britanski princ William in soproga Catherine pričakujeta tretjega otroka, so danes sporočili iz Kensingtonske palače. Kot so še dodali v kratkem sporočilu na Twitterju, ki pa bo zagotovo sprožilo vihar na Otoku, so tako kraljica Elizabeta II. kot člani obeh družin "ob novici navdušeni".

Elevit

Načrtujete nosečnost?

04.09.2017, 08:09

Na možnosti zanositve vpliva več dejavnikov, ki jih je mogoče nadzirati: prehrana, teža, kajenje in vadba. Če želite imeti kar najboljše možnosti za zanositev, boste morda morali nekoliko spremeniti svoje običajne navade. Na www.elevit.si najdete trinajst namigov za življenjski slog, ki vam bo pomagal pri pripravi na oblikovanje družine.

Družina

Se v Sloveniji obetajo velike spremembe za družine na finančnem področju?!

30.08.2017, 13:45

Od torka je v javni razpravi predlog novele zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki med drugim odpravlja nekatere varčevalne ukrepe, uvaja nov način izrabe očetovskega dopusta ter uvaja izplačilo pomoči ob rojstvu otroka v obliki dobroimetja. Pripombe in predloge pričakujejo najpozneje do 11. septembra.

Elevit

Želim si zanositi

28.08.2017, 09:24

Ugotovite, kako deluje reproduktivni cikel vašega telesa. Z namigi, ki jih najdete na www.elevit.si, si lahko pomagate pri predvidevanju, kateri so najboljši dnevi v mesecu za poskus zanositve. V Elevit ovulacijski koledar si lahko zapisujete določene podrobnosti o svojem menstrualnem ciklu, tako da lahko natančneje predvidite obdobje, ko ste plodni.

Sophie Cachia

Genialen trik, ki ga morajo poznati vsi starši

24.08.2017, 09:48

Znana blogerka Sophie Cachia je razkrila preprost trik, ki pomaga dojenčku, da podre kupček.

Sesanje palca

Posnetek, ob katerem se boste raznežili

24.08.2017, 09:43

Ob gledanju tega posnetka se boste raznežili. Dojenček, ki sesa svoj prst, je zelo ljubek. Gre za povsem normalen, nagonski pojav v prvih mesecih življenja. Preberite pa si, kakšne posledice ima lahko takšno početje po enem letu starosti.

Test

Začel se jesenski izpitni rok mature

24.08.2017, 08:20

Na srednjih šolah se je s pisnim izpitom iz maternega jezika začel jesenski izpitni rok splošne in poklicne mature. K splošni maturi se je prijavilo 1881 dijakov, ki bodo v jesenskem izpitnem roku opravljali izpite iz 42 različnih predmetov, poklicno maturo pa bo opravljalo 2933 kandidatov. Od danes do 4. septembra bodo potekali ustni izpiti.

Elevit

Noseča sem!

23.08.2017, 13:10

Na spletni strani www.elevit.si najdete veliko koristnih informacij, ki vam bodo pomagale razumeti spremembe, ki se bodo dogajale v vašem telesu skozi nosečnost. Spoznali boste, kako se prilagoditi, da boste lahko uživali v zdravi nosečnosti.

Pisava - 1

Ne pozabite! Če želite plačevati manj, morate to storiti do 31. 8. 2017!

23.08.2017, 08:17

Te dni marsikatera mama in oče lovita zadnji vlak in hitita z izpolnjevanjem vloge za znižano plačilo vrtca. To morate storiti tudi vi, in sicer najkasneje do 31. 8. 2017.

Nifty test - 2

NIFTY test je opravilo že več kot 2.000.000 nosečk po vsem svetu, morala bi ga tudi ti!

23.08.2017, 08:17

Ker se povprečna starost nosečnic iz leta v leto povečuje, se povečuje tudi tveganje za nastanek kromosomskih nepravilnosti in prav to je razlog, da se vedno več bodočih staršev odloči za neinvazivno predrojstveno testiranje.

Voziček

Nevarne kemikalije v otroških vozičkih

22.08.2017, 13:26

Danska potrošniška organizacija Forbrugerrådet Tænk je preverila prisotnost kemikalij v ročajih 11-ih otroških vozičkov. Le štirje so bili brez problematičnih kemikalij.

Elevit

Ste noseči?

18.08.2017, 11:39

Sledite dogajanju v svojem telesu in razvoju svojega otroka iz tedna v teden na www.elevit.si.

Šolarji na avtobusu

Za večjo varnost otrok v prometu

17.08.2017, 13:33

Čez dva tedna se na ceste vračajo otroci, saj se začenja novo šolsko leto. Policisti bodo tudi letos pred začetkom in v prvih dneh pouka še bolj prisotni na cestah. Tokrat bodo dodatno pozornost namenili tudi šolskim prevozom. Prav vozniki šolskih kombijev danes v centru varne vožnje AMZS na Vranskem pridobivajo dodatna znanja.

anketa

Ne zamudite z oddajo! Samo še danes imate čas!

16.08.2017, 09:45

Študenti visokošolskega študija imajo samo še danes čas, da oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto 2017/18. Višina tokratne subvencije za bivanje znaša 21,50 evra na študenta za javne študentske oziroma dijaške domove ter 32 evrov za zasebnike.

Nifty Test - 1

Kromosomske nepravilnosti ploda je mogoče ugotoviti že v 10.tednu nosečnosti

16.08.2017, 08:04

Vse več bodočih staršev se v zgodnji nosečnosti odloči za neinvazivno predrojstveno - NIPT testiranje, ki je pri nas na voljo že od leta 2012. Nekaj vodilnih svetovnih laboratorijev na svetu je uspelo odkritje profesorja Denisa Loa, ki je dokazal, da v krvi nosečnice krožijo majhni fragmenti plodove proste DNK, takrat preseliti v klinično prakso.

Inaj

Vsi govorijo samo o enem zelo redkem imenu v Sloveniji!

14.08.2017, 08:12

Teja Perjet in Jani Jugovic sta povila sina, kateremu sta izbrala ime Inaj. Preverili smo, kako pogosto je to ime v Sloveniji.

BIBABERE

Franček in varuška

Franček in varuška

Prikupne zgodbice v dvanajstih knjižicah pripovedujejo o želvaku Frančku, njegovi družini in prijateljih.

Anketa Arhiv

Kdaj vaš otrok začne nagajati?

Oblačenje

Ženska Moški