Iskanje

Ideje za prosti čas

Hišica

Ustvarjamo hišico za punčke

19.01.2018, 08:20

Ko ne veste, kaj bi počeli, pokukajte v škatlo, kjer hranite material za ustvarjanje. Če imate hčerko, lahko skupaj ustvarite hišico za punčke. Če imate sina, lahko ustvarite kmetijo. Potrebujete le palčke, ki so vam ostale od vseh sladolednih lučk, ki ste jih polizali poleti, lepilo in barvo za les. Če imate palčk premalo, jih lahko dokupite v specializiranih trgovinah, v katerih prodajajo material za ustvarjanje.

Odtis

Ustvarjamo: odtis roke v slanem testu

12.01.2018, 06:16

Ko je otrok majhen, želite shraniti vse, kar je njegovo, želite zabeležiti vse, da se boste lahko nekega dne spomnjali, kako majhno, nebogljeno bitje je bil. Zelo lep spomin je tudi odtis roke v slanem testu. Preberite si, kaj vse potrebujete, da dobite prekrasno mojstrovino.

Jelenček Rudolf

Ustvarjamo jelenčka Rudolfa

22.12.2017, 08:25

Praznični december je prežet tudi z ustvarjalnostjo. Tokrat vam ponujamo idejo za izdelavo jelenčka Rudolfa, ki lahko postane junak iger, zgodbic, celo voščilnica, okrasek ali izvirno darilo.

Gepard - 19

Ne zamudite slovenske dokumentarne oddaje o ljubljanskem živalskem vrtu

18.12.2017, 08:24

Poučno tudi decembra. Slovenska dokumentarna oddaja Živalice o živalih iz ljubljanskega živalskega vrta.

Sneženi mož

Ustvarimo sneženega moža!

06.12.2017, 08:18

Malce že diši po pravi zimi, vrhovi so že pobeljeni in čas je, da se doma odpre zimska ustvarjalnica. Tokrat vam ponujamo idejo za izdelavo sneženega moža. Z njim lahko okrasite okna ali pa jih obesite v otroški sobi ali na novoletni jelki.

fidget spinner

Varnost igrače vprašljiva

06.12.2017, 08:17

Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical barvno vrtavko Fidget Spinner. V okviru inšpekcijskega pregleda je bilo ugotovljeno, da igrača nima podatkov, ki jih zahteva zakonodaja za igrače (naslov proizvajalca, identifikacijska številka). Ker ni sledljivosti, je varnost te igrače vprašljiva, oziroma ni izkazana.

Slovenske železnice

Izlet, nad katerim so navdušene mnoge družine

27.11.2017, 10:28

Veseli december že trka na vrata in ne veselijo se ga samo malčki, temveč tudi njihovi starši, saj pričara posebno praznično vzdušje, obogateno s številnimi odhodi na prireditve, manjše izlete v sosednja in tuja mesta. Pisane lučke, okrašene izložbe in ogromne jelke sredi ulic kar vabijo k druženju z najbližjimi in nepozabnemu slovesu od izhajajočega se leta ter nazdravljanju prihajajočega. Ker pa zna biti ta mesec tudi zelo stresen zaradi vseh priprav na božično in silvestrsko večerjo, nakupov daril, obvez, smo zbrali nekaj nasvetov, kako boste konec leta resnično preživeli čarobno. Za vas pa imamo tudi fantastične ideje za prave družinske pustolovščine.

Kazalo

Ustvarjamo: kazalo za knjigo

21.11.2017, 07:29

O koristnosti branja smo razglabljali že večkrat. Tokrat se bomo posvetili ustvarjanju, da otroci ne bodo tarnali, češ: ''Ne vem, na kateri strani sem nehal brati knjigo …'' Izgovorov ni – izdelali bomo kazalo, s katerim bo branje še zanimivejše.

Božičkova dežela

BOŽIČKOVA DEŽELA V BOHINJU

13.11.2017, 10:27

Zimski HIT že peto leto! Do sedaj smo vedno razprodali vse termine in otroci se vračajo k nam!

Lisica

Ustvarjamo lisičko iz kolaža

10.11.2017, 08:19

Da bo prepevanje o zviti lisički še zabavnejše, skupaj z otroki izdelajte iz kolaža to zanimivo gozdno žival. Medtem ko ustvarjate, lahko družinsko pojete na ves glas, zraven pa še pokukajte v enciklopedijo živali in se naučite nekaj značilnosti o lisici. Mogoče se bo kateremu izmed članov utrnila tudi kakšna pravljica in boste naslednje prosto popoldne lahko uprizorili pravo lutkovno predstavo.

Čarovnica

Ustvarjamo: čarovnico

30.10.2017, 07:25

31. oktobra se nad našo deželo spusti tema, ko izza vogalov pokukajo najstrašnejše pošasti. In čeprav so noč čarovnic nekoč praznovali le v Ameriki, je danes popularna tudi pri nas. Ker se takrat okrasijo tudi hiše z okostnjaki, bučami, svečami ... vam tokrat ponujamo posnetek, kako iz kolaž papirja ustvariti čarovnico. Pri izdelavi se vam lahko pridružijo tudi najmlajši.

Igralni set

Da na poti ne bo dolgčas ...

27.10.2017, 10:50

Čeprav se počasi poslavljamo od poletnih dni, to še ne pomeni, da je konec naših krajših in daljših izletov. Da otrokom na poti v avtomobilu ne bo dolgčas, si poglejte posnetek, kakšne vse igre lahko en dva tri ustvarite sami.

Buče - 4

Izrezljajte izvirno bučo

27.10.2017, 08:21

Za noč čarovnic je značilno, da se izrezljajo buče. Ker je to zadnja leta postalo hit tudi pri nas, pokukajte v galerijo, kako lahko ustvarite najstrašnejšo. Ideje so številne, pri odločitvi naj vam pomagajo najmlajši družinski člani. V izrezljano bučo nato postavite čajno svečko, mojstrovina pa naj bo ogled vsem v soseski.

Harry Potter in princ mešane krvi

Za vse ljubitelje čarovniškega sveta

23.10.2017, 08:26

V Britanski knjižnici v Londonu danes odpirajo razstavo, ki na ogled ponuja zgodovinske predmete, povezane s čaranjem, in predmete iz čarovniškega sveta, kot ga je ustvarila J. K. Rowling, avtorica knjižnih uspešnic o čarovniku Harryju Potterju. Na ogled bodo med drugim avtoričini originalni rokopisi in ilustracije za omenjeno serijo knjig.

Hišica za otroke

Ko iz preproste škatle nastane pravljično skrivališče za otroke ...

20.10.2017, 08:21

Otroci se zelo radi skrivajo, zelo radi imajo svoj mali kotiček. V vrtcu si celo z odejo naredijo šotor in se potem igrajo v njem. Pogeljte si posnetek, kako lahko iz preproste škatle nastane hišica za najlepšo igro.

Stripi Mikija Mustra

Za vse ljubitelje stripa

10.10.2017, 09:16

Na različnih ljubljanskih prizoriščih se bo danes začel osrednji festivala stripa Tinta. Naslednik Stripolisfesta ljubiteljem stripa ves mesec ponuja od razstav, filmskih projekcij in delavnic do druženj z avtorji in založniki. Festivalski dogodki bodo predstavili tako aktualne domače izdaje kot širši pogled na položaj in kondicijo te umetnosti.

Ustvarjanje

Kaj vse lahko ustvarimo jeseni?

06.10.2017, 08:14

Jeseni lahko iz barvitih suhih listov, storžev, želodov, iglic, kostanja … ustvarite čudovite mojstrovine. Kombinirate jih lahko s kolažem, plastelinom, zobotrebci, tempera barvami in nihče vam ne bo mogel oporekati, da ste najbolj ustvarjalna družina v naselju. Na razstavo svojih izdelkov povabite prijatelje in sorodnike in vsi skupaj občudujte jesen v vašem domu.

Jaz sem Luna

Razveseljiva novica za ljubitelje serije Jaz sem Luna!

29.09.2017, 11:14

Po poletju, ki nam je kot modni hit vrnilo priljubljene kotalke, mnogi na malih ekranih že pogrešajo simpatično Luno in njene zveste prijatelje. Serija, ki je osvojila gledalke in gledalce po vsem svetu, se z jutrišnjim dnem vrača na program OTO.

Jason Richter

Pred več kot 20 leti simpatičen deček, danes pa ...

25.09.2017, 08:21

Še leta in leta pozneje, ko je bil posnet posnet prvi film Free Willy, je Jason James Richter priljubljen. Čeprav ga je kar nekaj časa vleklo v glasbeni svet, se je vrnil k prvi ljubezni: filmu.

Voranc Boh - 5

Danes je znan slovenski igralec, ki je osvojil srca mnogih deklet

22.09.2017, 08:16

Ste na fotografiji prepoznali Voranca Boha, ki ga lahko te dni spremljate v seriji Reka ljubezni na POP TV ob 20. uri? Kot otrok je s starši veliko potoval po Evropi. Da se je imel super, dokazuje njegova zbirka fotografij. Če želite tudi vi otroku pokazati svetovne znamenitosti, odkriti značilnosti drugih kultur, pripravite prtljago in se podajte novim dogodivščinam naproti.

Gledališče senc

Ustvarjamo: gledališče senc

19.09.2017, 08:03

Deževni dnevi so idealni, ko lahko mlajši in starejši otroci dajo domišljiji prosto pot. Skupaj izdelajte gledališče senc in otroci si lahko z lutkami sami zamislijo igro. Na posnetku si poglejte, kako je lahko doma ustvarjeno gledališče zelo zabavno.

Medvedek Pu

Za vse ljubitelje medvedka Puja

06.09.2017, 08:16

V muzeju Victoria & Albert za december napovedujejo odprtje velike razstave o medvedku Puju. Postavitev z naslovom Medvedek Pu - raziskovanje klasike bo prva, ki jo bodo v muzeju namenili družinam z majhnimi otroki. Na njej bo med drugim mogoče videti nekaj originalnih risb s svinčnikom E.H. Sheparda iz zbirke muzeja.

Družina

Zabaven dogodek za družine

24.08.2017, 10:44

Ljubljansko Trnovo se zadnji avgustovski konec tedna tradicionalno spremeni v Emonsko promenado, gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si bodo od danes do sobote na treh različnih prizoriščih lahko ogledali 25 gledaliških, lutkovnih, akrobatskih in glasbenih dogodkov v izvedbi umetnikov iz 11 držav.

Igrača

Pozor, nevarne kocke!

23.08.2017, 08:18

Odpoklicali so kocke, ker ogrožajo zdravje otrok.

Maša in medved

Pozor, nevarne igrače Maša in medved!

18.08.2017, 08:05

Zveza potrošnikov Slovenije navaja, da je igrača Maša in medved neprimerna za igro otrok.

Vrtnarjenje

Osem nasvetov, kako otroka navdušiti za vrtnarjenje

16.08.2017, 08:30

Vrtnarjenje je lahko ena izmed aktivnosti, kako kakovostno preživeti prosti čas z otrokom. Naučili se bodo osnov o sajenju, presajanju, zalivanju ... različnih vrstah zelenjave. Mogoče jo bodo zaradi tega tudi raje uživali.

Kornati

Super družinske plaže na Jadranu

11.08.2017, 08:20

Poletje je čas, ko se družine odpravijo na morje. Da je plaža primerna za majhne otroke, mora imeti dovolj sence pod borovci, preprost vstop v vodo, prav tako mora biti poskrbljeno za animacijo.

Otrok na gugalnici

Varno na igralih

09.08.2017, 08:17

Poleti so otroci ure in ure na igrišču, še posebej, če so igrala postavljena v senci. Na kaj vse je potrebno paziti, kaj vse je potrebno preveriti, da ne pride do nesreče? Otroci pa morajo poznati pravila, kako se na njem vede, saj se tudi tako lahko prepreči nezgoda.

Milni mehurčki

Nevarni milni mehurčki

08.08.2017, 08:08

S prodajnih polic so umaknili milne mehurčke.

J.K. Rowling

J. K. Rowling na obleko napisala skrivnostno zgodbo

14.07.2017, 08:15

Avtorica dogodivščin Harryja Potterja J. K. Rowling je v pogovoru za CNN razkrila, da je za praznovanje svojega petdesetega rojstnega dne leta 2015 na obleko, ki jo je nosila, napisala ekskluzivno otroško zgodbo, ki še ni bila objavljena. To je storila, ker je slavila na noč čarovnic, njena preobleka pa naj bi predstavljala izgubljeni rokopis.

Poletje

Kaj vse lahko počnemo poleti?

13.07.2017, 10:13

Poletje, sonce in čas je, da zabavo iz doma preselite na travnik, igrišče, vrt ...

Maggie Gyllenhaal

Ko zvezdnica postane vzgojiteljica v vrtcu ...

12.07.2017, 08:13

V New Yorku bodo v sredo začeli snemati film The Kindergarten Teacher, v katerem bosta med drugim zaigrala tudi mehiški zvezdnik Gael Garcia Bernal in ameriška igralka Maggie Gyllenhaal. Film, ki bo temeljil na istoimenskem filmu izraelskega režiserja Nadava Lapida, bo režirala Sara Colangelo, ki se je podpisala tudi pod priredbo scenarija.

Igrača

Pozor, nevarna igrača pištola!

10.07.2017, 08:04

Zveza potrošnikov Slovenije navaja, da so s trgovskih polic zahtevali umik igrače; plastične pištole z izstrelki.

Harry Potter

Pred 20 leti je izšla prva knjiga o Harryju Potterju

27.06.2017, 08:13

Pred 20 leti so bile v glasbi glavne Spice Girls, na velikih platnih filma Peti element in Možje v črnem ... V knjigarne pa je prav na današnji dan prišla prva knjiga o čarovniku Harryju Potterju in spremenila popularno kulturo.

Minicity - 2

Mini dogodek za velike športnike

22.06.2017, 07:49

Otroci imajo radi izzive in tokrat jih je animator Blaž Babič preveril, kako spretni so v štafetnih igrah, kako obvladajo nogomet in ali so rojeni plesalci. Več kot 30 otrok je več kot odlično opravilo gibalne naloge, pri tem pa so se nasmejali iz srca.

Poletna vrtna zabava - 9

Ideje za poletno vrtno zabavo

19.06.2017, 07:49

Ko k sebi povabite prijatelje, zagotovo želite postreči nekaj posebnega – a kriterij, po katerem se največkrat ravnamo, je preprosto in hitro. Imamo nekaj idej, kako lahko poletno vrtno zabavao spremenite v poseben gurmanski užitek. Enostavni triki, s katerimi boste očarali povabljene, vam bodo pustili dovolj časa, da boste pred prihodom gostov uživali v igri z otroki.

fidget spinner

Izum po 20 letih dosegel vrhunec

16.06.2017, 08:05

Igrača fidget spinner, nekakšna plastična vrtavka v obliki propelerja, je zasvojila tudi Slovenijo, pišejo mediji. Dober fidget spinner se lahko vrti več minut, omogoča tudi izvajanje bolj zapletenih trikov. Vrtenje naj bi sproščalo in pomagalo k lažji koncentraciji.

Muca Copatarica

Vse najboljše za 60. rojstni dan!

12.06.2017, 10:59

Letos mineva 60 let od nastanka priljubljene otroške slikanice Muca Copatarica, avtorice Ele Peroci, ki jo je ilustrirala Ančka Gošnik Godec. V sklopu festivala Junij v Ljubljani se bodo muci danes poklonili z lutkovnimi predstavami, srečanjem z ilustratorko Ančko Gošnik Godec, delavnicami, razstavo in rajanjem s knjižno junakinjo.

Jaz sem Luna

Nekaj zanimivosti iz serije

05.06.2017, 08:13

Pred nekaj dnevi so na POP TV začeli predvajati sreijo Jaz sem Luna in zagotovo vas je tako pritegnila, da boste poletje preživeli pred televizijskim zaslonom in na kotalkah. Za vse najbolj navdušene ''Lunaticse'' smo pripravili nagradno igro.

Minicity

Podarimo 2 družinski vstopnici!

02.06.2017, 08:16

Če vaš otrok rad brca ali meče žogo, dela stojo, preskakuje ovire, hitro teče, pleše ... potem bo zagotovo navdušen, če ga boste pripeljali v sredo, 21. 6. 2017, v tematski park. Za mini športnike se obeta pravo športno popoldne.

Otrok

Zakaj je dobro, da so otroci čim več zunaj?

26.05.2017, 08:14

Današnji otroci po mnenju strokovnjakov preživijo preveč prostega časa zaprti v sobah pred televizijskimi ali računalniškimi zasloni. Na starših je, da jih zvabijo ven in jim pričarajo radosti dogodivščin, ki se odvijajo v naravi. Še zlasti mestni otroci potrebujejo dotik sonca, vonj trave in svobodo gibanja. Odpravite se dogodivščinam naproti ...

Slonček

Super ideja za ustvarjanje

18.05.2017, 10:10

Ste bili pred krakim v živalskem vrtu in vaš otrok je navdušen nad slonom? Izdelajte najbolj domiselnega slončka na svetu in naj se zabava začne. Navodila za izdelavo si poglejte na posnetku.

Terme Krka - 4

Oddih v Sloveniji, nad katerim so navdušene vse družine

08.05.2017, 08:07

Ste tudi vi od ponedeljka do petka ujeti v rutino vrtčevskih, šolskih in službenih obveznosti? Potem si morate čez vikend vzeti čas za zabavo, norčavost, navihanost, skratka izvirni oddih, na katerem si boste napolnili baterije. Privoščite si mini počitnice, ki vključujejo tako razvajanje v hotelu kot tudi plavanje v bazenu, sprehod po prekrasni dolenjski pokrajini, obisk gradu, kolesarjenje, adrenalinski park in še in še bi lahko naštevali.

Odpoklican avtomobil

Pozor, nevarna lesena igrača!

18.04.2017, 08:13

S prodajnih polic so umaknili leseno igračo za sestavljanje, vidno na fotografiji.

Divja brata Kratt

Osvojite igralni set Divja brata Kratt!

30.03.2017, 08:14

Nihče si ne želi dneva začeti z nenehnim kričanjem, prigovarjanjem, pregovarjanjem, spodbujanjem, tolaženjem … ker je pravzaprav v zgodnjih urah to zelo naporno tako za starše kot otroke. Upoštevajte spodaj naštete nasvete, vstanite dovolj zgodaj, skupaj v miru poglejte risanko in se odpravite novim podvigom naproti. Ne spreglejte nagradne igre na koncu članka!

Dr. Dolittle

Ko živali spregovorijo ...

24.03.2017, 08:28

Po Rexu Harrisonu in Eddieju Murphyju bo v kožo zdravnika Dr. Dolittlea, ki se lahko pogovarja z živalmi, stopil Robert Downey Jr. Scenarij in režijo za film The Voyage of Doctor Dolittle (Zgodba o doktorju Dolittlu) bo podpisal Stephen Gaghan, ki si je s scenarijem za film Preprodajalci prislužil oskarja, je pisal britanski The Guardian.

Gledališče - 1

Zakaj je dobro, da otroci hodijo v gledališče?

20.03.2017, 08:29

Otroška gledališča po svetu danes praznujejo svetovni dan gledališča za otroke in mlade. Po mnenju predsednice Mednarodnega združenja gledališč za otroke in mlade Yvette Hardie je dan svojevrsten poziv k prepoznavanju dejstva, kako zelo so otroci odvisni od odraslih. Ti jim omogočajo, da so kritično izpostavljeni umetnosti in gledališču.

Kostum

Najbolj ljubki kostumi

28.02.2017, 08:10

Pa smo dočakali še en pustni torek. Poglejte si najbolj ljubke kostume najmlajših družinskih članov in pojejte sladek krof. Naj se pustno rajanje začne!

Otrok in traktor

Pozor, nevaren poganjalec!

21.02.2017, 08:08

Zdaj, ko prihaja lepše vreme, bodo postali aktualni tudi poganjalci. Če imate takšnega, naj ga otrok raje ne uporablja.

Sneženi mož

Top zabava za vso družino

10.02.2017, 07:23

Zunaj dežuje, sneži, piha veter in vam se nikakor ne ljubi ven? Ne dolgočasite se doma. Poskrbite za družinsko zabavo: izdelajte najbolj 'žive' keglje in imejte bovling kar na sredini dnevne sobe. Naj bodo vaše urice polne zabave in smeha. Le kdo bo podrl vse keglje, ki spominjajo na snežene može?!

BIBABERE

Franček in varuška

Franček in varuška

Prikupne zgodbice v dvanajstih knjižicah pripovedujejo o želvaku Frančku, njegovi družini in prijateljih.

Anketa Arhiv

Kaj vas čaka v novem letu?

Družina

Ženska Moški