Iskanje

Ideje za prosti čas

Grad Devin

Vikend izlet: ruševine gradu Devin

20.04.2018, 08:23

Končno je petek in tokrat odhajamo za ves konec tedna v Bratislavo. Napoved je lepa, dežnike bomo pustili doma in se podali pustolovščinam naproti. Ker je v glavnem mestu Slovaške in njeni okolici ogromno znamenitosti, bomo tokrat izpostavili le veličastne ruševine gradu Devin, ki so izjemno privlačne za male nadobudneže, ki se radi igrajo viteze.

Jaz sem Luna

Nagradna igra Jaz sem Luna

16.04.2018, 08:06

Za vse ljubitelje serije Jaz sem Luna smo pripravili nagradno igro. Vaša naloga je, da izpolnite prijavnico in se potegujete za super nagrade.

Rilkejeva pot

Ideja za izlet: Rilkejeva pot

13.04.2018, 08:03

Pomlad je idealen čas, da se čez vikend odpravimo na kakšen mini pohod z vsemi člani družine, tudi tistimi, ki počasi 'racajo' in se ustavijo ob vsakem kamenčku in rožici. Ta vikend pojdimo vsi skupaj po Rilkejevi poti.

Jaz sem Luna

Luna in Matteo o svoji ljubezni

04.04.2018, 08:08

Mladinski seriji Jaz sem Luna, ki jo vrtijo na POP TV, priljubljenost iz dneva v dan narašča. Kaj vse nas čaka v drugi sezoni, sta razkrila glavna junaka Karol Sevilla in Ruggero Pasquarelli, ki ju poznamo kot Luno in Mattea. Njuna ljubezenska zgodba se nadaljuje ...

Sara Gorše - 3

Znana Slovenka o nadnaravni moči

03.04.2018, 08:03

25-letna Novomeščanka Sara Gorše igra v seriji Reka ljubezni nesrečno zaljubljeno mladenko, toda ali si jo predstavljate kot junakinjo z nadnaravno močjo? Pocukali smo jo za rokav in skupaj z njo odjadrali v v fantazijski svet.

Košarica velikonočnih jajc

Ustvarjamo velikonočno košarico

30.03.2018, 08:04

Priprave na velikonočno praznovanje so že v teku. Otroci lahko prispevajo k prazničnemu vzdušju in ustvarijo nekaj posebnega. Na posnetku si lahko ogledate, kako lahko izdelajo prekrasno velikonočno košarico s pomočjo štampiljk, narejenih iz krompirja.

Bodi umetnik Igraj se z mano

Bodi umetnik ''Igraj se z mano''

28.03.2018, 08:04

Na likovnem natečaju Bodi umetnik ''Igraj se z mano'' so sodelovali šole, vrtci, zavodi, varstveno delovni centri in društva iz vse Slovenije in tujine. Tako so otroci in odrasli s posebnimi potrebami pokazali, kako vidijo svet, prijateljstvo in družino.

Tadej Pišek in Lara Komar

Tega o znani Slovenki niste vedeli!

26.03.2018, 08:10

Lara Komar je znana gledališka, televizijska in filmska igralka, ki jo te dni spremljamo v slovenski seriji Reka ljubezni. Zavrteli smo čas v njeno mladost in se pozanimali, ali je bila kot otrok pridna.

Lutka

'Najsibo palica/Ali dežnik, roka ali stopalo/Da je le nekaj, kar moremo oživiti ...'

20.03.2018, 11:16

Na pobudo mednarodnega združenja lutkarjev Unima 21. marca obeležujemo svetovni dan lutk. Svetovno poslanico je letos v verzih zapisala multidisciplinarna umetnica Werewere-Liking Gnepo, slovensko pa so napisali v Kulturno umetniškem društvu Moment. V njej so izpostavili vključevalnost lutkovne umetnosti.

MoMath

Od leta 2012 muzej prava uspešnica

16.03.2018, 08:06

Nacionalni muzej matematike v New Yorku je v sredo pripravil posebno proslavo na dan števila pi s povabilom predšolskim in šolskim otrokom, ki so - čeprav se sliši nenavadno - uživali v okoli 40 interaktivnih razstavah in drugih aktivnostih, ki jih ponuja edini tovrstni muzej v Severni Ameriki.

Jaz sem Luna

Sodelujte in osvojite super nagrade!

12.03.2018, 08:16

Te dni vsi govorijo o Luni in Matteu, Ambar, Simonu, Delfini, Gastonu, Ramiru ... To so idoli današnjih najstnikov in prav vse lahko spremljajo v argetinski telenoveli Jaz sem Luna, ki je nastala v produkciji Disneyja.

Tulipani

Ustvarjanje za dan žena

07.03.2018, 08:11

Preživite ustvarjalen dan in prikličite pomlad. Prečudovite tulipane lahko otrok podari babici, vzgojiteljici, teti ali sosedi za dan žena. Origami tulipane lahko izdelate iz različnega papirja, kolaž je dobrodošel. Izberite svetle barve in odženite zimo proč.

Kaja Urbančič - Jaz sem Luna

Kajo bo zdaj poznala vsa Slovenija!

05.03.2018, 08:08

Kdo je Kaja Urbančič, ki je posodila glas slavni Luni? Tudi ona napeto spremlja vse dele mladinske telenovele Jaz sem Luna? Poglejte si video, preden se začne druga sezona iz dneva v dan bolj priljubljene argetinske telenovele!

Karol Sevilla

Velika nagradna igra za ljubitelje telenovele Jaz sem Luna

27.02.2018, 09:38

Že nestrpno čakate drugo sezono telenovele Jaz sem Luna? Vas zanima, kaj tokrat čaka Luno? Ker vemo, da ste veliki oboževalci, smo za vas pripravili nagradno igro Jaz sem Luna s fantastičnimi nagradami.

Otrok

Zimske olimpijske igre za otroke

27.02.2018, 08:16

Mesec je izpolnjen s tekmovanji, navijanjem in navdušenjem, vsi pozorno spremljamo, kaj se dogaja na zimskih olimpijskih igrah. Poskrbite, da bodo v svetovno dogajanje vključeni tudi otroci in priredite mini olimpijske igre doma.

Malček in snežinke

Tako so počitnice preživljali nekoč

26.02.2018, 08:45

Šolarji na zimskih počitnicah, ki so še brez počitniških načrtov, lahko kakšno idejo za uživanje na snegu najdejo tudi pri tistih, ki so bili v njihovih letih pred več desetletji. Ti so se ponekod po zasneženem klancu dričali na vrečah, napolnjenih s slamo, v delu Dravske doline pa so poznali nekakšno majhno smučko s sedežem, pležuh.

Sankanje

Ideje, kam med počitnicami

19.02.2018, 08:20

Za šolarje iz osrednje in zahodne Slovenije so se danes začele težko pričakovane zimske počitnice. V šolske klopi se bodo vrnili čez teden dni, ko bodo na počitnice odšli njihovi vrstniki z vzhoda države. Za počitnikarje so pripravljene številne dejavnosti in programi, ob ugodnih vremenskih razmerah pa bodo lahko smučali in se sankali.

Pingvin

Kako ustvariti simpatičnega pingvina?

15.02.2018, 10:25

Ko je slabo vreme in je zelo mrzlo zunaj, preživijo otroci več časa doma. Da jim ne bo dolgčas, vam ponujamo idejo za ustvarjanje. Naredite simpatičnega pingvina.

Maškare 2018 - 6

To so naše maškare leta 2018

13.02.2018, 08:12

Na Facebooku smo vas pozvali, da nam pokažete vaše male maškare. Ugotovili smo, da imajo vaši otroci veliko domišljijo in da obožujejo številne risane junake. Za kostume so jim bili navdih tudi številni poklici. V fotogaleriji smo zbrali le nekaj njih. Pokukajte, kako domiselna je bila maškarada v Sloveniji leta 2018.

Sneženi mož in zvezdniki - 3

Poglejte, kakšne snežene može so naredili zvezdniki

12.02.2018, 08:02

Zima brez snega ni prava zima. In ko sneg pobeli hribe, so otroci presrečni. Lahko bi se sankali, smučali, delali snežene može ter angelčke ves dan, se kepali ... Zimske radosti imajo svoje čare. Poglejte, kakšne snežene može so naredili zvezdniki s svojimi otroki. Na Facebooku Bibaleze.si pod objavo pa prilepite fotografijo svojega sneženega moža.

Ljubljanski pustni karneval - 2

Pustne prireditve in povorke po vsej Sloveniji

09.02.2018, 08:20

Konec tega in začetek naslednjega tedna bosta po vsej Sloveniji minila v znamenju pustnih norčij, saj bodo potekale številne bolj ali manj tradicionalne pustne prireditve in povorke. Vrhunec že ves teden trajajočega 58. Kurentovanja na Ptuju bo nedeljska mednarodna povorka, ob Ptuju je vsako leto največ obiskovalcev tudi v Cerknem in Cerknici.

Pustno ličenje - 3

Ideje za pustno ličenje

09.02.2018, 08:20

Imate kaj za pusta hrusta?! V fotogaleriji poiščite navdih za poslikavo otroškega obraza. Ne pozabite: ličila morajo biti primerna za otroško občutljivo kožo. Prav tako pazite, da mu ličila ne zaidejo v oči ali usta. Preden gre spat, mu jih temeljito odstranite z vodo ali vlažilnim robčkom.

Branje

'Vsakdo od nas je lahko junak!'

07.02.2018, 08:09

Matic Slapšak nas je popeljal v svet pravljic, kjer so doma drugačni, netipični junaki: lena mravljica, raziskujoč polž, ošabna breza in drugi, kjer gre za boj med dobrim in slabim. Starši, ki berejo njegove pravljice otrokom, bosod spoznali, da se tudi v njih vedno znova skriva poučen nauk.

Pustni kostumi - 5

Najizvirnejši doma narajeni pustni kostumi

05.02.2018, 08:10

Jupiii, spet je na vrata potrkal norčavi čas! S pustom pridejo tudi maškare, ki se smejijo in pojejo na ves glas. Če nimate ideje, če ne želite zapravljati gore denarja v trgovini, si v naši fotogaleriji poglejte, kakšen kostum lahko ustvarite sami za malčka. Potrebujete le kanček domišljije, stare tkanine, pripomočke, ki se najdejo v vsakem domu ... Pa veselo pustno rajanje vam želimo!

Harry Potter in kamen modrosti

Za vse ljubitelje Harryja Potterja

31.01.2018, 08:14

V milanskem razstavišču Fabbrica del Vapore bo od 12. maja do 9. septembra gostovala razstava Harry Potter: The Exhibition, ki je bila leta 2009 prvič na ogled v Chicagu, nato pa je sprva gostovala po ZDA, nato pa še drugod po svetu. Doslej si je razstavo o čarovniškem svetu priljubljenega junaka J. K. Rowling ogledalo štiri milijone ljudi.

Hišica

Ustvarjamo hišico za punčke

19.01.2018, 08:20

Ko ne veste, kaj bi počeli, pokukajte v škatlo, kjer hranite material za ustvarjanje. Če imate hčerko, lahko skupaj ustvarite hišico za punčke. Če imate sina, lahko ustvarite kmetijo. Potrebujete le palčke, ki so vam ostale od vseh sladolednih lučk, ki ste jih polizali poleti, lepilo in barvo za les. Če imate palčk premalo, jih lahko dokupite v specializiranih trgovinah, v katerih prodajajo material za ustvarjanje.

Odtis

Ustvarjamo: odtis roke v slanem testu

12.01.2018, 06:16

Ko je otrok majhen, želite shraniti vse, kar je njegovo, želite zabeležiti vse, da se boste lahko nekega dne spomnjali, kako majhno, nebogljeno bitje je bil. Zelo lep spomin je tudi odtis roke v slanem testu. Preberite si, kaj vse potrebujete, da dobite prekrasno mojstrovino.

Jelenček Rudolf

Ustvarjamo jelenčka Rudolfa

22.12.2017, 08:25

Praznični december je prežet tudi z ustvarjalnostjo. Tokrat vam ponujamo idejo za izdelavo jelenčka Rudolfa, ki lahko postane junak iger, zgodbic, celo voščilnica, okrasek ali izvirno darilo.

Gepard - 19

Ne zamudite slovenske dokumentarne oddaje o ljubljanskem živalskem vrtu

18.12.2017, 08:24

Poučno tudi decembra. Slovenska dokumentarna oddaja Živalice o živalih iz ljubljanskega živalskega vrta.

Sneženi mož

Ustvarimo sneženega moža!

06.12.2017, 08:18

Malce že diši po pravi zimi, vrhovi so že pobeljeni in čas je, da se doma odpre zimska ustvarjalnica. Tokrat vam ponujamo idejo za izdelavo sneženega moža. Z njim lahko okrasite okna ali pa jih obesite v otroški sobi ali na novoletni jelki.

fidget spinner

Varnost igrače vprašljiva

06.12.2017, 08:17

Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical barvno vrtavko Fidget Spinner. V okviru inšpekcijskega pregleda je bilo ugotovljeno, da igrača nima podatkov, ki jih zahteva zakonodaja za igrače (naslov proizvajalca, identifikacijska številka). Ker ni sledljivosti, je varnost te igrače vprašljiva, oziroma ni izkazana.

Slovenske železnice

Izlet, nad katerim so navdušene mnoge družine

27.11.2017, 10:28

Veseli december že trka na vrata in ne veselijo se ga samo malčki, temveč tudi njihovi starši, saj pričara posebno praznično vzdušje, obogateno s številnimi odhodi na prireditve, manjše izlete v sosednja in tuja mesta. Pisane lučke, okrašene izložbe in ogromne jelke sredi ulic kar vabijo k druženju z najbližjimi in nepozabnemu slovesu od izhajajočega se leta ter nazdravljanju prihajajočega. Ker pa zna biti ta mesec tudi zelo stresen zaradi vseh priprav na božično in silvestrsko večerjo, nakupov daril, obvez, smo zbrali nekaj nasvetov, kako boste konec leta resnično preživeli čarobno. Za vas pa imamo tudi fantastične ideje za prave družinske pustolovščine.

Kazalo

Ustvarjamo: kazalo za knjigo

21.11.2017, 07:29

O koristnosti branja smo razglabljali že večkrat. Tokrat se bomo posvetili ustvarjanju, da otroci ne bodo tarnali, češ: ''Ne vem, na kateri strani sem nehal brati knjigo …'' Izgovorov ni – izdelali bomo kazalo, s katerim bo branje še zanimivejše.

Božičkova dežela

BOŽIČKOVA DEŽELA V BOHINJU

13.11.2017, 10:27

Zimski HIT že peto leto! Do sedaj smo vedno razprodali vse termine in otroci se vračajo k nam!

Lisica

Ustvarjamo lisičko iz kolaža

10.11.2017, 08:19

Da bo prepevanje o zviti lisički še zabavnejše, skupaj z otroki izdelajte iz kolaža to zanimivo gozdno žival. Medtem ko ustvarjate, lahko družinsko pojete na ves glas, zraven pa še pokukajte v enciklopedijo živali in se naučite nekaj značilnosti o lisici. Mogoče se bo kateremu izmed članov utrnila tudi kakšna pravljica in boste naslednje prosto popoldne lahko uprizorili pravo lutkovno predstavo.

Čarovnica

Ustvarjamo: čarovnico

30.10.2017, 07:25

31. oktobra se nad našo deželo spusti tema, ko izza vogalov pokukajo najstrašnejše pošasti. In čeprav so noč čarovnic nekoč praznovali le v Ameriki, je danes popularna tudi pri nas. Ker se takrat okrasijo tudi hiše z okostnjaki, bučami, svečami ... vam tokrat ponujamo posnetek, kako iz kolaž papirja ustvariti čarovnico. Pri izdelavi se vam lahko pridružijo tudi najmlajši.

Igralni set

Da na poti ne bo dolgčas ...

27.10.2017, 10:50

Čeprav se počasi poslavljamo od poletnih dni, to še ne pomeni, da je konec naših krajših in daljših izletov. Da otrokom na poti v avtomobilu ne bo dolgčas, si poglejte posnetek, kakšne vse igre lahko en dva tri ustvarite sami.

Buče - 4

Izrezljajte izvirno bučo

27.10.2017, 08:21

Za noč čarovnic je značilno, da se izrezljajo buče. Ker je to zadnja leta postalo hit tudi pri nas, pokukajte v galerijo, kako lahko ustvarite najstrašnejšo. Ideje so številne, pri odločitvi naj vam pomagajo najmlajši družinski člani. V izrezljano bučo nato postavite čajno svečko, mojstrovina pa naj bo ogled vsem v soseski.

Harry Potter in princ mešane krvi

Za vse ljubitelje čarovniškega sveta

23.10.2017, 08:26

V Britanski knjižnici v Londonu danes odpirajo razstavo, ki na ogled ponuja zgodovinske predmete, povezane s čaranjem, in predmete iz čarovniškega sveta, kot ga je ustvarila J. K. Rowling, avtorica knjižnih uspešnic o čarovniku Harryju Potterju. Na ogled bodo med drugim avtoričini originalni rokopisi in ilustracije za omenjeno serijo knjig.

Hišica za otroke

Ko iz preproste škatle nastane pravljično skrivališče za otroke ...

20.10.2017, 08:21

Otroci se zelo radi skrivajo, zelo radi imajo svoj mali kotiček. V vrtcu si celo z odejo naredijo šotor in se potem igrajo v njem. Pogeljte si posnetek, kako lahko iz preproste škatle nastane hišica za najlepšo igro.

Stripi Mikija Mustra

Za vse ljubitelje stripa

10.10.2017, 09:16

Na različnih ljubljanskih prizoriščih se bo danes začel osrednji festivala stripa Tinta. Naslednik Stripolisfesta ljubiteljem stripa ves mesec ponuja od razstav, filmskih projekcij in delavnic do druženj z avtorji in založniki. Festivalski dogodki bodo predstavili tako aktualne domače izdaje kot širši pogled na položaj in kondicijo te umetnosti.

Ustvarjanje

Kaj vse lahko ustvarimo jeseni?

06.10.2017, 08:14

Jeseni lahko iz barvitih suhih listov, storžev, želodov, iglic, kostanja … ustvarite čudovite mojstrovine. Kombinirate jih lahko s kolažem, plastelinom, zobotrebci, tempera barvami in nihče vam ne bo mogel oporekati, da ste najbolj ustvarjalna družina v naselju. Na razstavo svojih izdelkov povabite prijatelje in sorodnike in vsi skupaj občudujte jesen v vašem domu.

Jaz sem Luna

Razveseljiva novica za ljubitelje serije Jaz sem Luna!

29.09.2017, 11:14

Po poletju, ki nam je kot modni hit vrnilo priljubljene kotalke, mnogi na malih ekranih že pogrešajo simpatično Luno in njene zveste prijatelje. Serija, ki je osvojila gledalke in gledalce po vsem svetu, se z jutrišnjim dnem vrača na program OTO.

Jason Richter

Pred več kot 20 leti simpatičen deček, danes pa ...

25.09.2017, 08:21

Še leta in leta pozneje, ko je bil posnet posnet prvi film Free Willy, je Jason James Richter priljubljen. Čeprav ga je kar nekaj časa vleklo v glasbeni svet, se je vrnil k prvi ljubezni: filmu.

Voranc Boh - 5

Danes je znan slovenski igralec, ki je osvojil srca mnogih deklet

22.09.2017, 08:16

Ste na fotografiji prepoznali Voranca Boha, ki ga lahko te dni spremljate v seriji Reka ljubezni na POP TV ob 20. uri? Kot otrok je s starši veliko potoval po Evropi. Da se je imel super, dokazuje njegova zbirka fotografij. Če želite tudi vi otroku pokazati svetovne znamenitosti, odkriti značilnosti drugih kultur, pripravite prtljago in se podajte novim dogodivščinam naproti.

Gledališče senc

Ustvarjamo: gledališče senc

19.09.2017, 08:03

Deževni dnevi so idealni, ko lahko mlajši in starejši otroci dajo domišljiji prosto pot. Skupaj izdelajte gledališče senc in otroci si lahko z lutkami sami zamislijo igro. Na posnetku si poglejte, kako je lahko doma ustvarjeno gledališče zelo zabavno.

Medvedek Pu

Za vse ljubitelje medvedka Puja

06.09.2017, 08:16

V muzeju Victoria & Albert za december napovedujejo odprtje velike razstave o medvedku Puju. Postavitev z naslovom Medvedek Pu - raziskovanje klasike bo prva, ki jo bodo v muzeju namenili družinam z majhnimi otroki. Na njej bo med drugim mogoče videti nekaj originalnih risb s svinčnikom E.H. Sheparda iz zbirke muzeja.

Družina

Zabaven dogodek za družine

24.08.2017, 10:44

Ljubljansko Trnovo se zadnji avgustovski konec tedna tradicionalno spremeni v Emonsko promenado, gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si bodo od danes do sobote na treh različnih prizoriščih lahko ogledali 25 gledaliških, lutkovnih, akrobatskih in glasbenih dogodkov v izvedbi umetnikov iz 11 držav.

Igrača

Pozor, nevarne kocke!

23.08.2017, 08:18

Odpoklicali so kocke, ker ogrožajo zdravje otrok.

Maša in medved

Pozor, nevarne igrače Maša in medved!

18.08.2017, 08:05

Zveza potrošnikov Slovenije navaja, da je igrača Maša in medved neprimerna za igro otrok.

BIBABERE

Franček in varuška

Franček in varuška

Prikupne zgodbice v dvanajstih knjižicah pripovedujejo o želvaku Frančku, njegovi družini in prijateljih.

Anketa Arhiv

Ali bi na porodu imeli dulo?

Dula

Ženska Moški