Iskanje

Ideje za prosti čas

Cerkev sv. Evfemije

Ideja za izlet: obiščite najbolj atraktiven spomenik v Rovinju

12.10.2018, 08:16

Na sončen vikend se je družina z najstnikom in dvema majhnima nečakoma odpravila na izlet v Rovinj. Najbolj jih je navdušil vzpon iz starega dela mesta do cerkve svete Evfemije. Legenda pa je bila otrokom nadvse zanimiva.

Otočec

Kam na izlet? Ponujamo številne ideje vsak petek!

05.10.2018, 08:13

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Goodyear, 20 poti 1

Najlepši jesenski izleti po Sloveniji

25.09.2018, 08:04

Otroci so že ujeli ritem šolskih dni, vi ste se poslovili od morskih radosti in čas je, da si ustvarite nove družinske spomine. Načrtujte vikend izlete, v katerih bodo uživali tako mlajši kot starejši družinski člani? Napolnite si baterije v objemu narave in tako boste kos številnim izzivom, ki vam jih prinaša jesen.

Dom na Mirni gori

Pravljičen izlet za vse: Mirna gora

14.09.2018, 08:11

Nekoč je na Mirni gori živel hudoben zmaj. Izginil je, ko so nad njegovo votlino zgradili cerkev. Peljite otroke na čarobni izlet, morda boste ugledali zmaja!

Poskočno praznovanje

Top ideja za družinski izlet v nedeljo

11.09.2018, 14:39

V nedeljo smo naročili sončno vremo, zato ga morate družine preživeti čim bolj izvirno, zabavno, razigrano, navihano, poučno ... Naj bo ta dan nekaj posebnega in ne pozabite se vsi družinski člani smejati na ves glas.

Kolesarjenje

Kolesarski izlet: po sledeh Casanove

07.09.2018, 08:20

Kolesarski izlet je primeren tako za par kot tudi družino, ker ni zahteven. Pot je dolga približno 18 km in se nahaja v Vrsarju.

Gorjanci

Izlet na Gorjance: tu se rojevajo bajke

31.08.2018, 08:57

S štiriletnikom sva med pohajkovanjem po Gorjancih naletela na bivak, ob katerem Miklavž peče piškote za pridne otroke. Ne verjamete? Preverite, vse je res!

Trogir

Čudovit morski izlet: Trogir

24.08.2018, 08:05

Staro mestno jedro Trogirja je že več kot 20 let pod Unescovo zaščito. Mesto si več kot zasluži naziv "lepota v kamnu".

ustvarjanje s kamenčki, morski pes

Ustvarjamo z otroki: čudoviti magnetki s spominom na počitnice

17.08.2018, 08:15

Tudi vaši otroci na plaži z največjim veseljem brskajo za kamenčki različnih oblik in velikosti? Jih nato pridno shranijo, ko pa pridejo domov, ne najdejo pravega mesta zanje? Z malo spretnosti in domšljije lahko z njimi ustvarite pravo živalsko kraljestvo, okrasite hladilnik ali popestrite lonček za rože. Idej je ogromno, mi pa smo za vas pripravili postopek izdelave za morskega psa in ribico, ki služita kot magnetek.

Osojsko jezero

Namig za izlet: Osojsko jezero

17.08.2018, 08:11

Ob Beljaku leži ledeniško jezero, ki je poleti toplejše od morja. Čofotanje v njem je bilo tako prijetno, da so naši otroci "pozabili" na bazen.

Plaža

Kaj nesti s seboj na plažo?

16.08.2018, 08:05

Če boste to vprašali svojega malčka, bo odgovoril ''kanglico, lopatko in rokavčke''. Urice, ki jih boste preživeli v prijetni senčki ob morju, pa morajo biti ne samo prijetne, ampak tudi varne in čim manj stresne. Da bo res tako, poskrbite, naredite seznam stvari, ki ne smejo manjkati v vaši torbi za na plažo.

Družabne igre

Kaj početi, ko niste na plaži?

11.08.2018, 06:35

Po navadi se družine s plaže umaknejo od 11. do 17. ure, ker je takrat najmočnejše sonce. Letos so vremenske razmere malce drugačne, zato najmlajši ne morejo cele dneve čofotati v morju in se igrati v peskovniku. Kljub dežju naj bodo vaše počitnice zabavne. Ponujamo vam nekaj idej, kaj lahko počnete, ko se ne kopate, senčite, tekate po plaži …

Planinski izlet

Planinski izlet za družino: gozdnata terasa pod Stolom

10.08.2018, 08:17

Se vaši otroci radi potikajo po gozdu, travnikih, z največjim navdušenjem opazujejo drevesa, prisluhnejo ptičjemu petju? Ni vam jih treba prepričevati, da hodijo? Sami raje skačejo sem in tja, tekajo naprej, nazaj med vašim izletom? Potem se odpravite do priljubljene družinske točke – gozdne terase pod Stolom, kjer je tudi planinska koča.

Cesenatico

Poletna ideja za izlet: Cesenatico

01.08.2018, 11:19

Če ne marate gneče v turističnih središčih, potem je Cesenatico, ribiško mestece, idealen kotiček za družinski pobeg čez vikend. Seveda se na tisti konec Italije lahko odpravite za več dni in se podate na raziskovanje Ravenne, Riminija, San Marina ... ampak poskušajte le začutiti utrip majhnega tipičnega italijanskega mesta, kjer se čas zaustavi.

Jaz sem Luna

Na plažo z izdelki Jaz sem Luna

23.07.2018, 10:08

V naslednjih dneh odhajate na morje? Potem morate sodelovati v nagradni igri in se potegovati za najlepše poletne izdelke Jaz sem Luna.

Na Otočcu

Peljite otroke k labodom in račkam. Morda bodo videli tudi bobra!

20.07.2018, 09:22

Dolenjci v objemu zelene reke Krke skrivajo čudovit otoček z edinim vodnim gradom v Sloveniji.

Jaz sem Luna

NAGRADNA IGRA: Zablestite na zabavi

19.07.2018, 15:03

Poletni večeri so idealni za zabave, druženje s prijatelji, plesanje, načrtovanje novih izletov, obiskovanje koncertov ... Da boste videti tako super kot Luna, smo za vas pripravili nagradno igro.

Planina nad Vrhniko

Najlepši izlet: Planina nad Vrhniko

13.07.2018, 08:04

Približno 25 kilometrov iz Ljubljane leži Vrhnika, rojstni kraj pisatelja Ivana Cankarja. Poleg izvira reke Ljubljanice v Močilniku se lahko Vrhnika pohvali z veliko naravnimi znamenitostmi.

Kampiranje

Cene kampiranja v večjih mestih po svetu

06.07.2018, 08:06

Marsikatera družina izkoristi poletne počitnice tudi za ogled večjih mest in njihovih znamenitosti v sosednjih ali malce bolj oddaljenih državah. Ker je lepo vreme, izberejo ugodnejšo varianto za nastanitev – kampiranje.

Peščeni grad

Popularna družinska aktivnost na plaži

03.07.2018, 08:05

Popularna družinska aktivnost poleti je izdelovanje peščenih gradov. Nekateri imajo številne modelčke, kanglice, lopatke, pršilke z vodo, grabljice ... da na koncu nastanejo osupljive umetnine, ki jih občudujejo vsi na plaži. Nekateri otroci pa uživajo le v izdelovanju 'navadnih potičk', ki jih na koncu z veseljem pohodijo.

Srečanje z zvezdniki Soy Luna

Fantastična nagradna igra za vse ljubitelje serije Jaz sem Luna

02.07.2018, 08:09

Druga sezona serije Jaz sem Luna se je končala, in če ste zamudili kakšen del, si lahko ponovitve ogledate na POP TV in OTO. Za vse zveste gledalce pa smo pripravili pravo presenečenje, da Lune in Mattea ne boste pozabili niti na plaži.

Hotel ob morju

Hotelske cene na Hrvaškem in drugod za otroka

29.06.2018, 08:05

Tokrat smo vzeli pod drobnogled, koliko moramo odšteti, če se z otrokom odpravimo na morje v hotel. Izbrali smo najbolj popularne destinacije tega poletja.

Vodni park

Vodni parki na Hrvaškem, v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Španiji in Grčiji: primerjava cen

21.06.2018, 09:37

Primerjali smo, koliko je treba odšteti za vstopnico v vodni park v različnih državah. Preverite, kje boste prišli najceneje čez in vam bo ostal denar še za sladoled.

Opatija

Najlepši kraji za poletno osvežitev

20.06.2018, 10:55

Končno je poletje tu in sončni žarki nas že veselo razvajajo. Ker so otroci uspešno zaključili šolsko leto, je čas, da se odpravimo družinskim pustolovščinam naproti. Prepričani smo, da se nam boste pridružili na najbolj izvirnih potovanjih, na katerih ne boste tarnali zaradi zastojev na cesti, saj se bomo tja odpravili kar z vlakom. Pot nas bo popeljala v kraje, kjer bomo skočili v ali morje, ali jezero, ali bazen ter se osvežili. Zdaj je samo na vas, da se odločite, kje boste preživeli to čudovito poletje, ki vas vabi, da si ustvarite nepozabne spomine.

Medvedek Pu

Za vse ljubitelje medvedka Puja fantastična novica

17.06.2018, 05:31

Pri Walt Disneyju so že objavili video, ki predstavlja njihov najnovejši film, posvečen po svetu izredno priljubljenemu junaku Medvedku Puju in njegovemu prijatelju Christopherju Robinu, po katerem nosi tudi ime. Odraslega Christopherja Robina igra Ewan McGregor, film v režiji Marca Forsterja pa bo na ogled od avgusta.

Kampiranje

Primerjava cen kampiranja na Hrvaškem in v Italiji

15.06.2018, 08:04

Odločili smo se, da primerjamo, koliko bi nas stalo kampiranje na Hrvaškem in koliko v Italiji. Destinacija je definitivno ob morju, takoj po zaključku šolskega leta.

Lignano

Vse bolj popularna destinacija za dopust pri Slovencih

08.06.2018, 08:09

Vse več Slovencev vsaj za vikend skoči do obmorskega italijanskega mesta Lignano, ki se ponaša z nepregledno peščeno plažo. Animacije za otroke je toliko, da ne boste imeli izgovorov, da si ne vzamete časa zase.

Nin

5 top plaž na Hrvaškem

05.06.2018, 08:03

''Kam z otrokom na plažo, da bo dovolj sence, da je ustrezen dostop do morja, da ni ježkov, da ni prevelika gneča ...?'' je pogosto vprašanje staršev te dni. Preverili smo, katere plaže imajo dobre karakteristike, da ne boste počitnic preživeli stresno, ampak sproščujoče.

Znanstival - 2

Znanstveni spektakel ta vikend za vso družino

02.06.2018, 07:52

Ljubljanske ulice, mostovi in trgi so konec tedna znanstveno obarvani. Od petka do nedelje namreč v Ljubljani poteka 10. Znanstival, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Do nedelje se bodo v okviru jubilejnega dogodka zvrstile številne eksperimentalne delavnice in znanstvena predavanja, ki so namenjena tako mladim kot odraslim.

Krnsko jezero

Top izlet: Krnsko jezero

01.06.2018, 08:47

Na sončno soboto smo se čez Vršič odpravili proti Bovcu, točneje v dolino Lepene, ki je izhodiščna točka za pot do Krnskih jezer. Vozilo lahko pustite na štartni točki, kjer je posebno označeno parkirišče.

Narava

Pojdimo na dobrodelni pohod!

26.05.2018, 06:58

Dobrodelno združenje Koraki za korakce danes v Mariboru pripravlja že 11. dobrodelni pohod, s katerim bodo podprli letovanja otrok, ki jih organizira Zveza prijateljev mladine v okviru akcije Omogočimo sanje. Hkrati bodo z zbranim denarjem pomagali osnovnima šolama v Jarenini in Sladkem Vrhu pri nakupu opreme za gibalnico.

Jezero Jasna in Kranjska Gora

Čudovit izlet: Kristalno jezero Jasna

23.05.2018, 13:54

Ob vznožju najvišjega slovenskega prelaza Vršič leži čudovito jezero z lepim imenom Jasna. Na družinskem izletu so otroke najbolj navdušili igrala, račke in bronast kozorog.

Velika planina

Najlepši izlet na Slovenskem: Velika planina

18.05.2018, 09:40

Velika Planina leži v Kamniško-Savinjskih Alpah in je največja visokogorska planina v Sloveniji. Na njej je še vedno aktivno planšarstvo in pastirsko naselje, v katerem je zdaj poleg poletne planšarije še nekaj vikendov in pa planšarij, ki jih lahko najamete.

Pravljična dežela

Pojdimo v pravljično deželo

17.05.2018, 08:09

Ste vedeli, da obstaja prava pravljična dežela nad Mengšem? Če še niste bili tam, vas vabimo v nedeljo, 20. maja, da spoznate letošnjo junakinjo - dobro vilo Valentino. Na dnu članka pa ne spreglejte čudovitih pravljic Ivana Sivca, v katerih kraljujejo palčki in vile.

7. Križnikov pravljični festival

Najbolj pravljičen festival v Sloveniji

15.05.2018, 08:18

Gozdne živalice so nam prišepnile, da komaj čakajo veliki družinski dogodek. 8. 6. 2018 in 9. 6. 2018 se bo namreč odvijal 7. Križnikov pravljični festival, ki bo posvečen gozdnim pravljicam. Mi bomo v Motniku, kaj pa vi?! Pridite in skupaj pokukajmo v svet ljudskih pravljic, polnih modrosti. Tudi po pravljični poti že 2. 6. 2018 bomo prešerno korakali ... Pokrovitelj je Boštjan Gorenc Pižama, ki nam je v ekskluzivnem intervjuju zaupal, ali Slovenci dobro poznamo pravljični svet, ali imamo spoštljiv odnos do narave.

Projekt Slovenija se igra

Ta akcija je na noge spravila celo Slovenijo

11.05.2018, 09:26

V soboto, 12. maja, bo po celi državi potekal prostovoljni projekt Slovenija se igra. Otroci, starši, babice, dedki in drugi se bodo na številnih lokacijah igrali, družili in povezovali. Pogovarjali smo se z idejnim vodjo projekta, ki je končno združil Slovence v dobrem, Gregorjem Rožancem, otrokom osemdesetih, ki je imel še srečo, da se je zunaj lahko brezskrbno igral, medtem ko so njegovi starši pili kavo pri sosedih. Da, tako je bilo v "jugi".

Planica

IDEJA ZA IZLET: Hop in skok na Planico

11.05.2018, 08:14

Zanimiv družinski izlet je Planica, ki ni zgolj letalnica. Naši malčki so bili navdušeni nad njeno veličino in predvsem nad igrali pred nordijskim centrom.

Pot ob žici

Ne zamudite pohoda Pot ob žici!

05.05.2018, 07:16

V Ljubljani bo danes v okviru 62. tradicionalnega pohoda Pot ob žici potekal osrednji del prireditev, tek trojk in pohod okrog prestolnice, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev. Prireditev se je začela s tekmami najmlajših že v četrtek.

Monkodonja

Top izlet: Monkodonja

04.05.2018, 08:19

Top ideja za enodnevni izlet je Monkodonja – ostanki naselja iz baročnega obdobja v okolici Rovinja. Ni tako znano turistom, je skrito za drevesi, ampak ko ste enkrat tam, vam bo vzelo sapo.

Ribnik

Ustvarjamo ribnik

30.04.2018, 08:01

Starejši otrok lahko sam preživi ustvarjalno popoldne. Za mlajše brate in sestre lahko izdela pravi mali ribnik. Navodila za izdelavo najdete na posnetku.

Velenje

Izlet med prazniki: Velenje

26.04.2018, 08:02

Za praznike ne načrtujete dolgega potovanja? Nič zato, vseeno se imate lahko z družino prav zabavno. Tokrat vam predlagamo, da se odpravite v peto največje slovensko mesto - Velenje. Kaj pa svetujejo domačini, da si pogledamo?

Grad Devin

Vikend izlet: ruševine gradu Devin

20.04.2018, 08:23

Končno je petek in tokrat odhajamo za ves konec tedna v Bratislavo. Napoved je lepa, dežnike bomo pustili doma in se podali pustolovščinam naproti. Ker je v glavnem mestu Slovaške in njeni okolici ogromno znamenitosti, bomo tokrat izpostavili le veličastne ruševine gradu Devin, ki so izjemno privlačne za male nadobudneže, ki se radi igrajo viteze.

Jaz sem Luna

Nagradna igra Jaz sem Luna

16.04.2018, 08:06

Za vse ljubitelje serije Jaz sem Luna smo pripravili nagradno igro. Vaša naloga je, da izpolnite prijavnico in se potegujete za super nagrade.

Rilkejeva pot

Ideja za izlet: Rilkejeva pot

13.04.2018, 08:03

Pomlad je idealen čas, da se čez vikend odpravimo na kakšen mini pohod z vsemi člani družine, tudi tistimi, ki počasi 'racajo' in se ustavijo ob vsakem kamenčku in rožici. Ta vikend pojdimo vsi skupaj po Rilkejevi poti.

Jaz sem Luna

Luna in Matteo o svoji ljubezni

04.04.2018, 08:08

Mladinski seriji Jaz sem Luna, ki jo vrtijo na POP TV, priljubljenost iz dneva v dan narašča. Kaj vse nas čaka v drugi sezoni, sta razkrila glavna junaka Karol Sevilla in Ruggero Pasquarelli, ki ju poznamo kot Luno in Mattea. Njuna ljubezenska zgodba se nadaljuje ...

Sara Gorše - 3

Znana Slovenka o nadnaravni moči

03.04.2018, 08:03

25-letna Novomeščanka Sara Gorše igra v seriji Reka ljubezni nesrečno zaljubljeno mladenko, toda ali si jo predstavljate kot junakinjo z nadnaravno močjo? Pocukali smo jo za rokav in skupaj z njo odjadrali v v fantazijski svet.

Košarica velikonočnih jajc

Ustvarjamo velikonočno košarico

30.03.2018, 08:04

Priprave na velikonočno praznovanje so že v teku. Otroci lahko prispevajo k prazničnemu vzdušju in ustvarijo nekaj posebnega. Na posnetku si lahko ogledate, kako lahko izdelajo prekrasno velikonočno košarico s pomočjo štampiljk, narejenih iz krompirja.

Bodi umetnik Igraj se z mano

Bodi umetnik ''Igraj se z mano''

28.03.2018, 08:04

Na likovnem natečaju Bodi umetnik ''Igraj se z mano'' so sodelovali šole, vrtci, zavodi, varstveno delovni centri in društva iz vse Slovenije in tujine. Tako so otroci in odrasli s posebnimi potrebami pokazali, kako vidijo svet, prijateljstvo in družino.

Tadej Pišek in Lara Komar

Tega o znani Slovenki niste vedeli!

26.03.2018, 08:10

Lara Komar je znana gledališka, televizijska in filmska igralka, ki jo te dni spremljamo v slovenski seriji Reka ljubezni. Zavrteli smo čas v njeno mladost in se pozanimali, ali je bila kot otrok pridna.

Lutka

'Najsibo palica/Ali dežnik, roka ali stopalo/Da je le nekaj, kar moremo oživiti ...'

20.03.2018, 11:16

Na pobudo mednarodnega združenja lutkarjev Unima 21. marca obeležujemo svetovni dan lutk. Svetovno poslanico je letos v verzih zapisala multidisciplinarna umetnica Werewere-Liking Gnepo, slovensko pa so napisali v Kulturno umetniškem društvu Moment. V njej so izpostavili vključevalnost lutkovne umetnosti.

BIBABERE

Franček in varuška

Franček in varuška

Prikupne zgodbice v dvanajstih knjižicah pripovedujejo o želvaku Frančku, njegovi družini in prijateljih.

Anketa Arhiv

Kaj storite, ko je otrok slabe volje?

Žalosten otrok

Ženska Moški