Iskanje

Ideje za prosti čas

Zasnežena Velika planina

Najlepši zimski izlet: Velika planina

15.02.2019, 08:54

Nedaleč od Ljubljane leži čudovita visokogorska planina, ki je največja v Sloveniji. Za namlajše so uredili pravi snežni raj, kjer se lahko veselo predajo snežnim radostim.

France Prešeren

Namig za kulturni izlet: Vrba

07.02.2019, 09:59

V Prešernovem rojstnem kraju si lahko ogledate hišo, v kateri se je rodil, in cerkev Svetega Marka. Pa tudi preverite, ali je resnično 16 kamnov okoli lipe, ki stoji v središču!

Tamar

Čudovit zimski izlet: Tamar

04.02.2019, 10:07

V prelepi ledeniški dolini je pozimi pravljično. Otroci bodo navdušeni, če jih boste vlekli na sankah, obenem pa ne bodo preveč utrujeni niti, če bodo celotno pot prehodili peš.

Pokljuka

Namig za zimski izlet: pravljična Pokljuka

25.01.2019, 08:52

Zasnežena Pokljuka je kot iz pravljice. Tam lahko smučamo, se sankamo, kepamo, delamo snežaka, se sprehajamo, delamo snežne angelčke ...

Bled pozimi

Namig za zimski izlet: Bled

17.01.2019, 12:28

Slovenski biser svetovnega slovesa je pozimi še posebej čaroben.

Jelenov Greben

Top izlet: Tukaj vam bodo jeleni jedli iz roke

11.01.2019, 08:46

Odpravite se v Olimje. Jeleni vam bodo jedli iz rok, lahko se boste posladkali z ročno izdelanimi čokoladnimi tablicami in spoznali Kekca. Pa pazite, da vas ne prestrašijo čarovnice!

Portorož

Namig za izlet: zimski Portorož

04.01.2019, 08:47

Portorož je od Ljubljane oddaljen približno 120 kilometrov, kar pomeni manj kot uro in pol vožnje.

Decembrska okrasitev

Ogled lučk: to morate videti

28.12.2018, 10:54

Ste že slišali za Gorajte in Zavinek? Nujno ju morate videti decembra, da se bodo otrokom zasvetile oči. Ponujamo vam še več idej za ogled lučk v slovenskih krajih.

Peka medenjakov

Specite medenjake za dobre može

24.12.2018, 09:46

Otroci bodo strašno veseli, če bodo lahko spekli slastne medenjake, ki jih bodo ob kozarcu mleka zvečer nastavili za Miklavža, Božička ali dedka Mraza. Še bolj bodo srečni, ko bodo zjutraj našli drobtnice piškotov in zahvalno pismo dobrega moža.

Prižiganje prazničnih lučk

Otroke peljite gledat lučke v slovenskih mestih!

22.12.2018, 14:18

Tako čarobno je decembra – Pravljična dežela, Čudolandija, Vilinsko mesto, Pravljični gozdiček ... Skoraj nujno si morate z otroki ogledati lučke v vsaj eni od slovenskih mestnih občinah. Informacije, kaj kje ponujajo, na enem mestu!

Rožičev mousse

Recepta za presni praznični sladici

20.12.2018, 09:32

Če ne želite kuhati ali peči, bi pa radi z otrokom ustvarjali in se nato skupaj posladkali, so morda prava izbira za vas veganske presne sladice. In kdo je najboljši naslov, da nam zaupa kakšen recept? Sašo Šketa, ki pravi, da otroci naslednji dve sladici z veseljem pripravljajo; ker so ponosni, da so sodelovali pri pripravi, pa jih še raje pojedo. Hkrati oba recepta vsebujeta same zdrave sestavine, tako da si prav nič ne morete škoditi. Posladkali se boste lahko povsem brez slabe vesti.

Gradec

Čarobni izlet: Adventni Gradec

14.12.2018, 08:01

Otroci bodo navdušeni nad otroško tržnico z velikim kolesom, vrtiljakom in pravljičnim vlakom.

Družina

To vse lahko počnete decembra

08.12.2018, 08:32

Pred nami je eden najlepših mesecev v letu, ki tudi v odraslih prebudi otroško razigranost. Obkroženi smo z lučkami, police trgovin se šibijo pod težo vsega lepega, v mislih pa že sestavljamo seznam daril za vse ljudi, ki so nam dragi. A veliko pomembneje kot to, kaj bomo nekomu podarili je, da si v tem mesecu postavimo en sam cilj – kakovostno preživeti čas z družino. Če je današnji slog življenja hiter se prav v tem obdobju lahko malce upočasnimo, posvetimo sebi in najdražjim ter počnemo stvari, za katere nam običajno zmanjka časa. December je torej dragocen čas ljubezni, predanosti, ko lahko družini pokažemo, koliko nam pomeni.

Zagreb

Namig za adventni izlet: Zagreb

06.12.2018, 12:07

Hrvaško prestolnico so kar tri leta zapored razglasili za najboljši predbožični sejem v Evropi.

Družina prazniki

Kako do popolnih družinskih fotografij?

02.12.2018, 11:56

Ste vedeli, da sta julij in december meseca, ko ustvarimo največ družinskih fotografij? Temu se ne gre čuditi, saj gre za meseca, ko občutno več časa namenimo družini in najbližjim. Ker je december mesec, ki kar kliče po ustvarjanju skupnih spominov, smo vam pripravili nekaj trikov, s katerimi bodo vaše fotografije še lepše – skoraj takšne, kot bi vas fotografiral profesionalec.

Darilna škatla

Top ideja, kako ustvariti darilno škatlo za božič

02.12.2018, 11:56

Decembra vlada prav posebno vzdušje, ne samo da se vsepovsod blešči od tisočerih lučk, na obrazih je prepoznati tudi tiste čez leto mogoče pozabljene nasmehe. Vsi nazdravljajo prihajajočemu se letu, svoje najbližje pa razveseljujejo z darili. Navajamo, kako lahko izvirno zavijete darila nepravilnih oblik in jih celo pošljete po pošti tistim, ki jih ne boste mogli objeti za božič. Ustvarjalka Polona Bokavšek nam je zaupala, kako ona ustvari unikatno darilno škatlo.

Praznične voščilnice

Sami ustvarite najlepše praznične voščilnice

02.12.2018, 11:55

Obudimo staro tradicijo in pošljimo letos vsem sorodnikom in prijateljem voščilnico, ki jo bomo skupaj z otroki izdelali. Ustvarjalka Polona Bokavšek nam je pomagala z idejo, da bodo videti res čudovito, profesionalno, da ne bodo kičaste, ampak jih bodo prejemniki z veseljem shranili za spomin ali obesili na vidno mesto v stanovanju. Dodajamo še nekaj verzov, misli, ki jih lahko zapišete.

praznična dekoracija otroška soba

Pravljična okrasitev otroške sobe

02.12.2018, 11:53

Praznično vzdušje znotraj naših domov vsako leto pričaramo z dišečimi sladkimi dobrotami in seveda nepogrešljivo svečano dekoracijo, kjer glavno vlogo igrata božično drevesce, venčki in lučke. Da bodo praznike na poseben način začutili tudi vaši otroci, se lahko skupaj lotite okrasitve njihovih sobic. Predstavljamo vam nekaj domiselnih idej.

praznična smrečica - naslovna

Z malo truda do čudovitega božičnega okraska

02.12.2018, 11:52

Prazniki so najlepši, ko jih praznujemo v krogu družine. Še lepše pa je, če se nanje skupaj tudi pripravljamo. Da boste z vašimi najmlajšimi kar se da kreativno preživeli kakšen decembrski popoldan, smo za vas pripravili zanimivo praznično idejo za izdelavo prav posebnega božičnega okraska.

Priprava

Pripravimo skupaj domač obrok

02.12.2018, 11:51

Običajno praznične dni povezujemo s prazničnim pecivom. “Toda zakaj ne bi ta čas izkoristili, da z otroki kuhamo, da jih naučimo kuhati?” pravi kuharica Emilija Pavlič. Nič ni narobe, če otrok ob zdravi, uravnoteženi prehrani zaužije še kaj sladkega. Toda s skupnim družinskim kuhanjem ga lahko naučimo, da je pomembno doma pripravljati zdrave obroke. To mu bo prešlo v kri, če bo že od malih nog lahko pomagal v kuhinji.

Domači piškoti

Preprosti recepti za domače piškote, buhteljne, čokolado

02.12.2018, 11:44

Zakaj ne bi praznikov preživeli tako, da bi z otroki skupaj nekaj skuhali in spekli? “To bo krasno doživetje, za katerega ni treba, da porabimo veliko denarja,” pravi kuharica Emilija Pavlič. “Za 20 evrov lahko kupimo ekološko moko, jajca, maslo, mleko in kvas ter skupaj z otroki naredimo buhteljne ali piškote.” Doma narejeno pecivo je bolj zdravo. Natančno lahko vemo, kaj je v njem. Poleg tega bo otrok cenil celoten proces nastajanja in bo vesel, da bo lahko nekaj, kar je ustvaril, ponudil drugim.

Piran

Jeseni na morje: Piran

29.11.2018, 09:47

Slovenski morski biser leži na prelepem polotoku. Preverite, od kod ime Piran!

Budimpešta

Namig za izlet: Čarobna Budimpešta

23.11.2018, 12:26

Z otroki obiščite čarobno Budimpešto. Ne bo vam žal in zagotovo se boste želeli vrniti. Kako je bilo v madžarski prestolnici, je opisala mamica treh nadobudnih malčkov.

Maribor

Najstnik obiskal Maribor. Tako mu je ostal v spominu

16.11.2018, 13:05

Tokrat nam je potopis poslal najstnik. Kot majhen deček je obiskal štajersko prestolnico in ta mu je ostala v lepem spominu. Zakaj, si preberite ...

Gradež

Morski izlet jeseni: Gradež in Oglej

09.11.2018, 08:23

Ker nas letošnja jesen razvaja s sončnimi dnevi, smo se odločili, da ne ostanemo doma in prosti čas preživimo na svežem zraku. Odpeljali smo se približno 140 km izven Ljubljane, na morje, natančneje v italijansko mesto Gradež. Izlet smo zaključili v sosednjem mestecu Oglej.

Vloga za Emo

Top filmi med počitnicami

30.10.2018, 08:35

Ste med krompirjevimi počitnicami ostali doma? Nič hudega, organizirajte se drugače, da bodo šolarji preživeli zabavno prosti čas.

Izrezovanje buč

Izvirna ideja, kako izrezljati bučo

29.10.2018, 10:28

Buči je podaril sosed z značilnimi Cankarjevimi brki. Nista bili najlepši: ena je bila polna "bradavic", druga čudno ovalna in pisano obarvana. A v temi sta bili popolni in hudo strašni ...

Hrib

Poznate štajerski Triglav?

28.10.2018, 19:14

Boč je znan tudi kot štajerski Triglav in tokrat vam ponujamo, da si ga pobližje ogledate. Za družinski izlet smo izbrali lažji pohod do planinske koče, ki se bohoti sredi narave na zahodnem delu Boča.

Šmohor

Čas je za planinski izlet: dom na Šmohorju

28.10.2018, 19:13

Če vaši otroci ne vedo, kako je videti lipa, potem se morate skupaj odpraviti do planinskega doma na Šmohorju in nato do cerkve sv. Mohorja, kjer stojijo tri stare lipe.

Koča pri Jelenovem studencu

Pojdimo v gozd: Jelenov studenec

28.10.2018, 19:13

Bi radi otroke odpeljali na mini pohod v gozd ter ga zaključili tako, da bi vi v miru pili kavo, oni pa bi se razposajeno igrali na igralih? Potem je odlična ideja izlet, pri katerem je končni cilj koča pri Jelenovem studencu.

Gobavica nad Mengšem

Na Gobavico nad Mengšem z najmlajšimi družinskimi člani

28.10.2018, 19:13

Imate še majhne otroke in ne veste, kam bi se z njimi odpravili, da pohod ne bi bil za njih prenaporen in da bi uživali v naravi? Odlična rešitev je Mengeška koča na Gobavici.

Dom pod Peco

Osvojimo Peco!

28.10.2018, 19:12

Prav zagotovo vaši otroci poznajo pravljico o kralju Matjažu, ki spi na Peci. Če še niste bili na Koroškem, izkoristite sončen dan in se odpravite raziskovat tamkajšnje lepote.

Slovenija

Najlepši izleti po Sloveniji

28.10.2018, 19:11

Vsi vemo, da je zelo dobro, da otroci čim več časa preživijo v naravi, toda včasih preprosto zmanjka idej, kam se odpraviti. Da vam med počitnicami ne bo dolgčas, smo zbrali nekaj idej, kam se lahko odpravite. Vse imajo oznako družinam prijazno.

Osijek

Top izlet za vikend: Osijek

26.10.2018, 08:19

Jesenske počitnice smo lani preživeli malce drugače kot ostale družine. Nismo odšli v toplice, temveč smo obiskali mesto Osijek in si ogledali tamkajšnje znamenitosti.

Bled

Kam na izlet? Po Sloveniji!

24.10.2018, 13:27

Eden od najvplivnejših turističnih portalov na svetu Lonely Planet je objavil seznam najboljših destinacij za obisk v letu 2019. Med 10 destinacij, ki ponujajo najvišjo vrednost, umešča tudi Slovenijo.

Katarina nad Ljubljano

Pohod za vso družino: Katarina nad Ljubljano

19.10.2018, 08:11

Ker nas jesen razvaja s sončnimi dnevi, smo to izkoristili in se še z dvema družinama, ki imajo otroke, stare do deset let, odpravili na Katarino nad Ljubljano. Slišali smo, da je tam narava prečudovita, zato smo se odločili, da se prepričamo na lastne oči.

Cerkev sv. Evfemije

Ideja za izlet: obiščite najbolj atraktiven spomenik v Rovinju

12.10.2018, 08:16

Na sončen vikend se je družina z najstnikom in dvema majhnima nečakoma odpravila na izlet v Rovinj. Najbolj jih je navdušil vzpon iz starega dela mesta do cerkve svete Evfemije. Legenda pa je bila otrokom nadvse zanimiva.

Otočec

Kam na izlet? Ponujamo številne ideje vsak petek!

05.10.2018, 08:13

Vikend je idealen za družinske izlete, ali zunaj sije sonce, dežuje, ali je pomlad, poletje, jesen, zima. Vzemite si čas in kakovostno preživite prosti čas daleč stran od vseh obveznosti, ki jih povezujete s službo, šolo, gospodinjstvom. Uživajte in se zabavajte. Če imate idejo, kaj početi, kaj vse videti, obiskati, kam se odpraviti, nam pišite. Vaše ideje, namigi za izlete so dobrodošli.

Goodyear, 20 poti 1

Najlepši jesenski izleti po Sloveniji

25.09.2018, 08:04

Otroci so že ujeli ritem šolskih dni, vi ste se poslovili od morskih radosti in čas je, da si ustvarite nove družinske spomine. Načrtujte vikend izlete, v katerih bodo uživali tako mlajši kot starejši družinski člani? Napolnite si baterije v objemu narave in tako boste kos številnim izzivom, ki vam jih prinaša jesen.

Dom na Mirni gori

Pravljičen izlet za vse: Mirna gora

14.09.2018, 08:11

Nekoč je na Mirni gori živel hudoben zmaj. Izginil je, ko so nad njegovo votlino zgradili cerkev. Peljite otroke na čarobni izlet, morda boste ugledali zmaja!

Poskočno praznovanje

Top ideja za družinski izlet v nedeljo

11.09.2018, 14:39

V nedeljo smo naročili sončno vremo, zato ga morate družine preživeti čim bolj izvirno, zabavno, razigrano, navihano, poučno ... Naj bo ta dan nekaj posebnega in ne pozabite se vsi družinski člani smejati na ves glas.

Kolesarjenje

Kolesarski izlet: po sledeh Casanove

07.09.2018, 08:20

Kolesarski izlet je primeren tako za par kot tudi družino, ker ni zahteven. Pot je dolga približno 18 km in se nahaja v Vrsarju.

Gorjanci

Izlet na Gorjance: tu se rojevajo bajke

31.08.2018, 08:57

S štiriletnikom sva med pohajkovanjem po Gorjancih naletela na bivak, ob katerem Miklavž peče piškote za pridne otroke. Ne verjamete? Preverite, vse je res!

Trogir

Čudovit morski izlet: Trogir

24.08.2018, 08:05

Staro mestno jedro Trogirja je že več kot 20 let pod Unescovo zaščito. Mesto si več kot zasluži naziv "lepota v kamnu".

ustvarjanje s kamenčki, morski pes

Ustvarjamo z otroki: čudoviti magnetki s spominom na počitnice

17.08.2018, 08:15

Tudi vaši otroci na plaži z največjim veseljem brskajo za kamenčki različnih oblik in velikosti? Jih nato pridno shranijo, ko pa pridejo domov, ne najdejo pravega mesta zanje? Z malo spretnosti in domšljije lahko z njimi ustvarite pravo živalsko kraljestvo, okrasite hladilnik ali popestrite lonček za rože. Idej je ogromno, mi pa smo za vas pripravili postopek izdelave za morskega psa in ribico, ki služita kot magnetek.

Osojsko jezero

Namig za izlet: Osojsko jezero

17.08.2018, 08:11

Ob Beljaku leži ledeniško jezero, ki je poleti toplejše od morja. Čofotanje v njem je bilo tako prijetno, da so naši otroci "pozabili" na bazen.

Plaža

Kaj nesti s seboj na plažo?

16.08.2018, 08:05

Če boste to vprašali svojega malčka, bo odgovoril ''kanglico, lopatko in rokavčke''. Urice, ki jih boste preživeli v prijetni senčki ob morju, pa morajo biti ne samo prijetne, ampak tudi varne in čim manj stresne. Da bo res tako, poskrbite, naredite seznam stvari, ki ne smejo manjkati v vaši torbi za na plažo.

Družabne igre

Kaj početi, ko niste na plaži?

11.08.2018, 06:35

Po navadi se družine s plaže umaknejo od 11. do 17. ure, ker je takrat najmočnejše sonce. Letos so vremenske razmere malce drugačne, zato najmlajši ne morejo cele dneve čofotati v morju in se igrati v peskovniku. Kljub dežju naj bodo vaše počitnice zabavne. Ponujamo vam nekaj idej, kaj lahko počnete, ko se ne kopate, senčite, tekate po plaži …

Planinski izlet

Planinski izlet za družino: gozdnata terasa pod Stolom

10.08.2018, 08:17

Se vaši otroci radi potikajo po gozdu, travnikih, z največjim navdušenjem opazujejo drevesa, prisluhnejo ptičjemu petju? Ni vam jih treba prepričevati, da hodijo? Sami raje skačejo sem in tja, tekajo naprej, nazaj med vašim izletom? Potem se odpravite do priljubljene družinske točke – gozdne terase pod Stolom, kjer je tudi planinska koča.

Cesenatico

Poletna ideja za izlet: Cesenatico

01.08.2018, 11:19

Če ne marate gneče v turističnih središčih, potem je Cesenatico, ribiško mestece, idealen kotiček za družinski pobeg čez vikend. Seveda se na tisti konec Italije lahko odpravite za več dni in se podate na raziskovanje Ravenne, Riminija, San Marina ... ampak poskušajte le začutiti utrip majhnega tipičnega italijanskega mesta, kjer se čas zaustavi.

BIBABERE

Franček in varuška

Franček in varuška

Prikupne zgodbice v dvanajstih knjižicah pripovedujejo o želvaku Frančku, njegovi družini in prijateljih.

Anketa Arhiv

Kaj bo vaš šolar počel med počitnicami?


Ženska Moški